Minister Crevits kent investeringssteun van 693.000 euro toe voor kinderdagverblijf Tuinkabouterhuisje in Ingelmunster

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van 693.000 euro voor de aankoop en de duurzame verbouwing van het kinderdagverblijf Tuinkabouterhuisje in de Warandestraat in Ingelmunster. “Het kinderdagverblijf het Tuinkabouterhuisje in Ingelmunster staat met een heel team klaar voor de zorg om de allerkleinsten onder ons. Met de aankoop en de renovatie van een bijkomend pand wil het kinderdagverblijf ruimte bieden aan vier leefgroepen. In een moderne en duurzame infrastructuur niet ver van de kleuter- en de lagere school. Vanuit Vlaanderen investeren we mee in dergelijke projecten”, aldus Hilde Crevits.

Het Tuinkabouterhuisje wil zijn drie kinderdagverblijven samenbrengen in drie gebouwen waar de percelen aan elkaar grenzen. Twee van de drie gebouwen zijn in werking als kinderdagverblijf. Door de aankoop en de aanpassing van het bijkomende gebouw kan het kinderdagverblijf dat zich 500 meter verder bevindt bij de andere kinderdagverblijven voegen met ook uitbreidingsmogelijkheid. Dit bestaande gebouw zal volledig gerenoveerd worden met achteraan een kleine uitbreiding. Op 200 meter ligt een kleuter- en lagere school.

Duurzame verbouwing

Het samenbrengen van de kinderdagverblijven biedt meer mogelijkheden om samen te werken en het sociaal contact tussen de kinderen te bevorderen. Door het groter geheel kan de drempel voor kwetsbare gezinnen verlaagd worden. Het Tuinkabouterhuisje werkt nauw samen met het lokaal loket en de huizen van het kind in Ingelmunster.

In het gerenoveerde gebouw zal er plaats zijn voor de begeleiding van vier leefgroepen voor 44 kinderen. Er komt ook een keuken, gespreks- en personeelsruimtes en een tuin met terras. De verbouwing zal duurzaam gebeuren zeker op energetisch vlak. Er is aandacht voor klimaat en milieu via de keuze van materialen en technieken en ook op het vlak van de speelmogelijkheden voor de kinderen.

Investeringssteun

De kostprijs voor dit project wordt geraamd op 1,1 miljoen euro. Via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden kent Vlaams minister Hilde Crevits een investeringssteun toe van 693.000 euro. Het Tuinkabouterhuisje hoopt de werkzaamheden in het voorjaar 2025 af te hebben.

The post Minister Crevits kent investeringssteun van 693.000 euro toe voor kinderdagverblijf Tuinkabouterhuisje in Ingelmunster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Verkoop H&M valt tegen door slechte weer, aandeel krijgt klappen

Modeketen H&M heeft donderdag een waarschuwing uitgestuurd voor tegenvallende verkopen in juni als gevolg van het wisselvallige weer dat veel shoppers thuis houdt. Het Zweedse budgetmerk zegt ook dat het moeilijker wordt om zijn winstdoelstelling te halen. Het aandeel zakte tot 15 procent op de beurs in Stockholm.

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »