Jaar cel voor diefstallen in Brugs woonzorgcentrum: bewoner zag 120 euro verdwijnen uit portefeuille

Een 52-jarige Bruggeling heeft een jaar effectieve celstraf en 400 euro boete gekregen voor diefstallen in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Michiels. De man kampt met psychische problemen.

Met een mondmasker op stapte O.V. op 14 april het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Michiels binnen. Een arts zei hem dat een mondmasker niet nodig was, maar O.V. liep onverstoorbaar verder. Hij betrad de kamer van een bewoner en stal 120 euro uit zijn portefeuille. Vervolgens haalde O.V. ook nog wat geld en een briefje met gsm-nummers uit een handtas aan de receptie. De portefeuille werd later leeg teruggevonden aan de school voor buitengewoon secundair onderwijs De Passer.

Geconfronteerd met de camerabeelden gaf O.V. toe dat hij het woonzorgcentrum bezocht, maar de diefstallen ontkende hij met klem. Een zevental maanden na de feiten in Sint-Jozef sloeg O.V. ook nog toe in een geparkeerde bestelwagen in de Jan Breydellaan in Brugge. De eigenaar, een aannemer, was er aan de slag in een gebouw en zag hoe O.V. zijn portefeuille meegraaide uit de frigobox op de passagierszetel. Het slachtoffer kon hem samen met een collega staande houden tot de politie arriveerde.

Psychische problemen

Naar eigen zeggen kampt O.V. met psychische problemen, maar raakte hij door de lange wachtlijst niet opgenomen in een psychiatrische kliniek. De man heeft een lange psychiatrische voorgeschiedenis, maar is volgens de rechtbank wel toerekeningsvatbaar. Hij liep in het verleden al elf veroordelingen op, vooral voor diefstal. (AFr)

The post Jaar cel voor diefstallen in Brugs woonzorgcentrum: bewoner zag 120 euro verdwijnen uit portefeuille is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »