Gemeenten niet opgewassen tegen complexere vergunningverlening

Gemeenten slagen er niet in voldoende expertise over ruimtelijke ordening in huis te halen. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Gent in opdracht van het Vlaams Departement Omgeving, zo staat donderdag in De Tijd.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt

Een 68-jarige man uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen omdat hij een groepje jongeren met een vouwmes bedreigde in een supermarkt. Dat hij daarbij racistische motieven had, achtte de rechtbank niet bewezen.
The post “Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt appeared

Lees meer »

Hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis: ‘gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »