Donderdag Trappers vieren kampioenen

De Donderdag Trappers zetten hun kampioenen van het voorbije fietsjaar in de bloemen. De Donderdag Trappers en de Donderdag Trapsters starten elke donderdag om 14 uur voor een fietstocht aan café ’t Paradijs in de Grote Veldstraat. Iedereen die dat wil, kan op donderdag aansluiten bij de groep. Dames en heren rijden wel apart. Het fietsseizoen van de Donderdag Trappers loopt van de eerste donderdag van februari tot de laatste donderdag van november. Over die periode wordt ook een kampioenschap georganiseerd. Wie het meeste aantal kilometers afhaspelt, wordt tot kampioen of kampioene gekroond. Bij de heren werd Daniel Vandeputte kampioen met 2.396 km. Bij de dames eigende Isabelle Terryn zich de kampioenstitel toe met 1.541 km. (BCH/foto JCR)

The post Donderdag Trappers vieren kampioenen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aaron Blommaert heeft de liefde gevonden én tegelijk zijn grootste inspiratiebron voor nieuwe muziek: “‘Familie’ moet helaas wijken”

De deur van ‘Familie’ gaat eind deze maand dicht, met stil verdriet. Maar Aaron Blommaert (22) kiest er bewust voor, om muzikaal de hoogste noten te kunnen halen. “Met carnaval verstop ik me al eens graag onder kostuums en schmink, maar in mijn muziek wil ik vanaf nu bloedeerlijk zijn en daar heb ik extra tijd voor nodig”, vertelt hij.

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar is ook in beroep veroordeeld tot twaalf maanden cel. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

Jager die metaaldetectorist Ken (31) doodschoot, komt voor de rechter: “Hoe kan je een rat verwisselen met een mens?”

De Kempense jager Bernard F. moet zich donderdagochtend voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor het doodschieten van metaaldetectorist Ken Moons (31) op een akker in Rutten (Tongeren). De man dacht naar eigen zeggen dat hij via een nachtkijker op een knaagdier schoot, maar de familie van het slachtoffer blijft achter met veel vragen.

Lees meer »

Buren rond nachtwinkel in Hille zijn de jarenlange overlast grondig beu: “Onze kinderen zijn bang”

De ergernis belandde recent op Facebook, maar het probleem stelt zich al jaren: de nachtwinkel in Hille trekt al geruime tijd klanten aan, die het niet zo nauw nemen met de nachtrust en de buurt. “Mijn kinderen kunnen niet slapen en zijn bang”, zegt Brecht Lepoutre, uitbater van de gelijknamige interieurzaak in Hille 139. Zijn overbuur Wim Alliet ergert zich

Lees meer »

Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd

Gilbert Renty (79) en Jeannine Choquet (81) stapten op 26 september 1964 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze hun 60ste huwelijksverjaardag mochten vieren.
The post Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »