DJ Straffe Hendrik uit Roeselare stopt na 20 jaar met NAR-oudejaarsfeest

Twintig jaar stond hij achter de draaitafel van het oudejaarsfeest van de NieuwjaarsActieRoeselare (NAR) maar voor deze editie moet Hendrik Bordon aka DJ Straffe Hendrik forfait geven. “Ik voel dat het beste erop zit. Na zo’n feest heb ik een week nodig om weer op mijn plooi te geraken.”

Hendrik Bordon kreeg een hersenvliesontsteking toen hij zes maanden oud was. Het vervolg van zijn leven is Hendrik afhankelijk van instellingen en hulp van derden. We spreken hem in zijn flat in de Mariastraat waar hij leeft tussen vinylplaten en cd’s, want al gaat het wat moeilijker, DJ Straffe Hendrik is nog alive and kicking.

“Ik heb veertig koffers met 3.500 cd’s, 20.000 vinylsingles en 9.000 lp’s in mijn flatje staan. Daarmee heb ik jaren honderden feesten opgeluisterd in instellingen, op privéfeesten en de jongste twintig jaar ook op het oudejaarsfeest van de NieuwjaarsActieRoeselare. Maar het begint stilaan wat veel te worden”, zegt Hendrik.

Boenkeboenke

“De verhuizing van de muziekinstallatie en de platen weegt door. Ik ben 59 en het wordt tijd om het iets rustiger aan te doen. Het is met pijn in het hart dat ik forfait moet geven voor het oudejaarsavondfeest. De tijden zijn ook veranderd. De mensen vragen alsmaar meer boenkeboenkemuziek en dat kan ik wel draaien, zo af en toe, maar mijn muziekgenre is toch iets anders, iets ouders, iets muzikalers. In mijn playlist vind je vaker een Rolling Stones, Abba, The Beatles of een Rob de Nijs. Het volk op een feest is ook veel zindelijker geworden. Ze laten de dj zijn ding niet meer doen. Ik heb normaal een degelijk opgestelde playlist bij, aangepast aan het soort publiek dat ik voor me heb maar dat is helaas vaak niet meer voldoende”, zucht Hendrik.

“De goeie tijd is voorbij en het wordt te zwaar voor mij”

“Mijn eerste vinylplaatje was er eentje van The Muppet Show. Toen gingen we nog uit de bol op Big City van Tol Hansse. Tja, daar moet je bij het jonge volk niet meer mee afkomen natuurlijk. Gelukkig is er #LikeMe dat oude Vlaamse hits weer uit de kist heeft gehaald.”

Vrijwilligerswerk

“Ik zal die feesten wel missen maar het wordt me alsmaar meer veel te druk. De verhuizing van de platen, de cd’s en de installatie kruipt in de kleren en op pad zijn tot een gat in de nacht, dat kan mijn lichaam niet meer aan. Ik houd het voortaan bij vrijwilligerswerk. Eens per week draai ik plaatjes op maat van de kinderen van freinetschool De Kleine Tovenaar in Izegem. Er was eventjes paniek bij het jonge volkje toen ze hoorden dat ik met dj-pensioen ging, maar ik draai voor hen ook na mijn zestigste nog graag een plaatje”, aldus nog DJ Straffe Hendrik Bordon. (Bart Crabbe)

The post DJ Straffe Hendrik uit Roeselare stopt na 20 jaar met NAR-oudejaarsfeest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Roosevrienden vieren hun kampioenen van het seizoen

Ook bij de Ardooise duivenmaatschappij De Roosevrienden, gehuisvest in lokaal ’t Rozeke, was men aan de jaarlijkse kampioenenviering toe na een druk seizoen. Alvorens de diverse kampioenen te huldigen blikte voorzitter Dirk Icket even terug op het voorbije seizoen. “Het werd opnieuw een moeilijk jaar met veel uitgestelde vluchten wegens het slechte weer. Er deden
The post De Roosevrienden

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Paus Franciscus gaat in Koning Boudewijnstadion misviering met tienduizenden toeschouwers voor

Tienduizenden mensen hebben zich zondagochtend verzameld in en rond het Koning Boudewijnstadion om de misviering met paus Franciscus bij te wonen. De gigantische eucharistieviering in de voetbaltempel in Brussel moet het hoogtepunt worden van een pausbezoek dat werd overschaduwd door de recente ophef over seksueel misbruik in de kerk. Paus Franciscus gaat zelf de viering voor in het stadion. Ook

Lees meer »

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Lisa (26) valt met rolstoel in vijver en kan maar net hoofd boven water houden: “Ik riep om hulp, maar ze vonden me maar niet”

Een fijne herfstwandeling met haar assistentiehond liep bijna dramatisch af voor de 26-jarige Lisa uit Kapellen. Toen haar elektrische rolstoel opeens achteruit begon te rollen, sukkelde ze in de vijver van het gemeentepark, en ze lag 20 minuten lang in het koude water voor ze hulp kreeg. “Gelukkig had ik mijn riem niet aan, anders was ik waarschijnlijk verdronken.”

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter op verdenking van verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start maandag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar partij Rassemblement National (RN), haar vader Jean-Marie en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!”

Suzy Marrel pakt uit met een nieuw nummer. In haar nieuwste release weet Suzy Marrel opnieuw te verrassen met een zeer herkenbare en tijdloze melodie, die in een fris en opwindend discojasje werd gegoten door LDG Produkties.
The post Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!” appeared first on

Lees meer »

Kat Kerkhofs wil tweede kind met Dries Mertens: “Dat zal niet lang meer duren, want ik heb mijn leeftijd”

“Ik miste Ciro, ik keek elke dag naar foto’s.” Voor Kat Kerkhofs (36) was ‘Over de oceaan’ een beproeving. Maar deelnemen aan het programma smaakt ook naar meer televisiewerk, van zodra haar voetballende echtgenoot Dries Mertens (37) ermee stopt. Of komt er toch nog een broertje of zusje voor zoontje Ciro (2,5)? In dit interview met ‘Dag Allemaal’ heeft Kat

Lees meer »