Belgisch kampioenschap Scandinavisch eierwerpen kan rekenen op heel wat belangstelling

Het was een drukke bedoening om en rond de brandweerkazerne zaterdag. De Middelkerkse spuitgasten organiseerden een dag vol warmte en acties ten voordele van De Warmste Week. Voor het jonge volkje dat massaal aanwezig was, was het vooral het Huis van de Kerstman dat de aandacht trok. Een van de meest in het oog springende initiatieven was het Belgisch kampioenschap Scandinavisch eierwerpen. Deelnemen aan dit ludieke evenement kostte 2 euro, maar dat bedrag werd met veel plezier gegeven omdat de opbrengst werd geschonken aan De Warmste Week. Kevin Boudt van de Middelkerkse brandweer, een van de motoren achter dit gebeuren: “De deelnemers kregen uiteraard een beschermschort aangemeten, want het is niet leuk om een vers ei op je kledij te krijgen. Een van onze mensen stond op de brandladder en er werd gestart op een hoogte van 6 meter en telkens werd de brandladder wat hoger geplaatst tot een hoogte van 30 meter. Ik kan je verzekeren dat het niet gemakkelijk is om vanop die hoogte het ei ongebroken op te vangen. We hadden zand aangevoerd, want heel wat eieren kwamen op de grond terecht.” (PBM/foto’s LC en PBM)

The post Belgisch kampioenschap Scandinavisch eierwerpen kan rekenen op heel wat belangstelling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Damberdvrienden huldigen kampioenen

Bij kaartclub de Damberdvrienden met als lokaal ’t Damberd in de Gentsestraat, vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats.
The post Damberdvrienden huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »