Zulte draagt sociale woningen over aan Dimensa

De gemeente Zulte is van plan om alle sociale woningen die het Sociaal Huis nu beheert, over te dragen aan sociale woonmaatschappij Dimensa. Dit tot grote onvrede van oppositiepartij CD&V. “De gemeente verdient hier 2,8 miljoen euro mee, maar wordt drie prachtige woonprojecten armer”, zegt gemeenteraadslid Henk Heyerick (CD&V).

Op de afgelopen gemeenteraad werd onder meer een aanpassing van het meerjarenplan besproken. Dit omvat alle geplande investeringen en inkomsten van de gemeente tot 2025. Zo worden er onder meer twee extra werknemers van de technische dienst aangeworven en is er in 2024 een investeringsbudget van 11 miljoen euro voorzien. Dit gaat voornamelijk naar reeds lopende bouwprojecten zoals op domein de Raveschoot en de gemeenteschool.

Bij de verwachte inkomsten staat een monsterbedrag van 2.834.000 euro, dat zou moeten komen uit de verkoop van alle sociale woningen die gemeente nog zelf beheert. Het gaat om drie appartementsgebouwen in de Karpersstraat in Machelen, de Zandbergstraat in Zulte en de Groeneweg in Olsene. Volgens burgemeester Simon Lagragne is dit een logische stap.

Logische stap

De Vlaamse regering besliste recent dat er in elke gemeente nog maar één speler voor sociaal wonen mag zijn. Het resultaat is dat de sociale woonmaatschappijen van ruwweg alle gemeenten onder Gent samensmolten tot Dimensa. “Die maatschappij is sinds kort actief, het is dus een logische stap dat we onze sociale woningen nu aan hen overdragen.”

Hierover verschilt de oppositie sterk van mening. “Het blijft een keuze die je maakt”, zegt Henk Heyerick. “Andere gemeenten houden hun woningen wel in eigen beheer om een lokale klemtoon te kunnen leggen als aanvulling op de sociale woonmaatschappij. Het is niet verstandig om nu ons patrimonium te verkopen. De eigendommen brengen nog geld op en het oudste blok dateert nog maar van 2006, er zijn nog geen grote renovaties nodig. De verkoop zal enkel het budget van de gemeente opsmukken.”

The post Zulte draagt sociale woningen over aan Dimensa is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »

Sanapolis opent jeugdverblijf

De site Sanapolis blijft in volle ontwikkeling. Naast een brasserie, een kinderboerderij en toeristische en sportieve functies komt er nu ook nog een jeugdverblijf bij. “Het is bovendien een volledig inclusief jeugdverblijf, zodat ook jongeren met een beperking er terechtkunnen”, zegt CEO Luc Verhulst.
The post Sanapolis opent jeugdverblijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

Meerderheid leerlingen VHSI Brugge vindt GSM-verbod geen slechte zaak

Sinds dit schooljaar geldt in het VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge een strikt GSM-verbod. Wanneer de leerlingen op school aankomen, wordt het mobieltje in een ‘Zakkie’ gestopt en verdwijnt het toestel voor de hele dag achter slot en grendel. We polsten tijdens de middagpauze van de eerste schooldag naar de reactie van enkele leerlingen op deze maatregel.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep bij het Israëlische consulaat in München: schutter eerder al in het vizier voor radicalisering

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige Oostenrijker een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. De schutter was eerder al op de radar van de Oostenrijkse ordediensten

Lees meer »

“Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana (20) en papa Andy (51) nemen Bierhuis De Mythe over na overlijden uitbater

Op 4 juni overleed Jean-Marc Rousseau (50) totaal onverwacht. Samen met echtgenote Lies Pattijn hield hij Bierhuis De Mythe open in Wevelgem. Nu enkele maanden zal Kitana, die er jobstudente was, het populaire café opnieuw openen. “We veranderen eigenlijk niks. De Mythe moet De Mythe blijven.”
The post “Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana

Lees meer »

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

“Alsof hij niemand kan voorbijsteken zonder slaande ruzie te krijgen”: onze F1-watcher geeft één keer het maximum van de punten en buist één piloot

Voor de 21ste keer slaagde een Ferrari-coureur erin om te winnen op de heilige racegrond van Monza. Charles Leclerc nam een groot risico door maar één pitstop te doen en dat betaalde zich dubbel en dik terug. Hij ontketende een waar volksfeest na afloop van de Grand Prix van Italië en werd daar door onze Formule 1-watcher ook voor beloond.

Lees meer »