Uitstoot van stikstofioxide en fijnstof op laagste niveau in 15 jaar dankzij het slechte weer

In de vier grootste Belgische steden (Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi) is de luchtkwaliteit opnieuw flink verbeterd in 2023. Voor het eerst duikt de gemiddelde uitstoot stikstofdioxide onder de nieuwe richtlijn die de Europese Unie tegen 2030 wil invoeren. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu. Ook het aantal overschrijdingen van fijnstof was historisch laag. België is zo goed op weg om de advieswaarde van de Wereldgezondheidsorganisatie te halen.

 

Meer krantenkoppen in België

Zijn drie kinderen konden in de brand gebleven zijn, maar toch wil slachtoffer geen schadevergoeding van brandstichters: “Ze moeten studeren, niet in gevangenis zitten”

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die verantwoordelijk

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Hayen: “Voor de match allicht kippenvel”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Pelt en Houthalen-Helchteren zetten hun Olympiërs in de bloemetjes

De gemeenten Pelt en Houthalen-Helchteren hebben hun atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen in Parijs in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde tijdens een huldiging in belevingscampus De Stroming in Pelt en het gemeentehuis in Houthalen-Helchteren. Kajakkers Hermien Peters, Artuur Peters en Lize Broekx mochten op de Spelen aantreden in de finale. Zwemster Roos Vanotterdijk plaatste zich dan weer 2

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.
The post Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start appeared

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

‘NBA 2K25’ toont opnieuw waarom het zo’n sterke gamereeks is

September is een belangrijke maand voor liefhebbers van sportsimulators. Wellicht staat de nieuwe ‘FC25’ (of ‘FIFA’ voor wie er nog niet aan gewend is geraakt) met stip genoteerd, maar eigenlijk hoort de NBA-game van 2K daar ook bij. Qua gameplay is het al jaren de sportgame die de meest realistische bewegingen op het virtuele parket brengt. En ook het spektakel

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »