Uitstoot stikstofdioxide en fijnstof laagste in 15 jaar

15:31 In de grootste vier Belgische steden – Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi – is de luchtkwaliteit opnieuw verbeterd in 2023. 

Meer krantenkoppen in België

Deze stad is de ‘boetekoning’ van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Eerste spadesteek voor tragewegennetwerk in Oekene

Bij de start van de Gardeboefeesten stelde de stad de plannen voor om een trage wegennetwerk te ontwikkelen in Oekene. “Het is onze doelstelling om de buurt te ontharden en beter te verbinden. Dit is een eerste stap bij het vergroenen van Oekene. In een latere fase pakken we ook nog het dorpsplein aan”, aldus schepen van Bos en Natuur

Lees meer »

Is Sint-Niklaas klaar voor burgemeester Conner Rousseau? Wij trokken de straat op: “Ik verschiet ervan hoeveel ‘overlopers’ van andere partijen ik spreek”

Wordt Conner Rousseau op zondag 13 oktober burgemeester in Sint-Niklaas? Zelden kan het een Vlaming schelen wie er in een andere gemeente de sjerp omdoet, maar die vraag prikkelt wél. Onze reporter Sander Van den Broecke nam de afslag tussen Gent en Antwerpen, en liep twee dagen rond in een stad van 80.000 mensen waar de ontevredenheid over de aanwezigheid

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt

Een nieuwe editie van De Modeloper vindt op zondag 22 september plaats in Tielt. En net als vorig jaar krijgt dat zondagse shoppingevent daags voordien het muzikaal gezelschap van Tutti Tielt. Alle Tieltse muziekverenigingen musiceren daarbij rond de Hallentoren en in de centrumstraten.
The post Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan verkiezingen

Ward Vergote, de wegens belangenneming geschorste burgemeester van Moorslede, mag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober niet op de lijst staan. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd in december vorig jaar veroordeeld wegens belangenneming en voldoet daardoor niet meer aan de voorwaarden om zich verkiesbaar te stellen.
The post Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »