Twee jaar cel voor twintiger die minderjarige familieleden inzette om iPhones te stelen in Brugge

Een 24-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor bendevorming. Marin B. schakelde minderjarige familieleden in om diefstallen te plegen.

Tussen 15 juni 2019 en 8 januari 2020 sloegen dieven toe in telecomwinkels in Olen, Brugge, Tessenderlo en Sint-Martens-Latem. Bij zes diefstallen maakten de daders in totaal 30 iPhones en twee laptops buit. Om de iPhones te stelen rukten ze de kabelbeveiliging kapot. Bij sommige feiten gebruikten ze bovendien geweld en bedreiging om te ontkomen.

Onderzoek wees uit dat de piepjonge daders deel uitmaakten van een Roemeense familie die in Duitsland gekend is voor gelijkaardige feiten. Een minderjarig meisje dat in Olen werd opgepakt verklaarde dat ze met haar oom Marin B. (24) naar België kwam om diefstallen te plegen. De dieven – de jongste was zestien jaar – verbleven in Borgerhout op een appartement dat door B. gehuurd werd. De man was ook te zien op camerabeelden van feiten in Brugge.

Tijdens zijn proces wees B. een landgenoot aan als de echte dader van de feiten. Advocaat Thomas Gillis stuurde met succes aan op de vrijspraak voor de diefstallen. Maar volgens de rechtbank maakte B. zich wél schuldig aan bendevorming en de inzet van twee minderjarigen bij vier feiten. De man liep in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk al veroordelingen op. (AFr)

The post Twee jaar cel voor twintiger die minderjarige familieleden inzette om iPhones te stelen in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Monnikshoekstraat in Veurne kwam het dinsdagmiddag tot een verkeersongeval. Een Peugeot met Duitse nummerplaten en een vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing.
The post Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE: niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die woensdag werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw

De rechter in Ieper veroordeelde een man uit Zonnebeke voor slagen aan en belaging van zijn ex-vrouw. Tayeb B. stond ook terecht voor verkrachting, maar werd daarvoor vrijgesproken. “Er waren spanningen en plots is hij ontploft”, aldus zijn advocaat Marc Snick.
The post Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw appeared

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »

Nieuwe cijfers brengen evolutie vastgoedprijzen in kaart: “Wie een flat aan zee kocht, deed niet automatisch de beste investering”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen, nipt tweede in Saksen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de verkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen. In Saksen, de andere deelstaat

Lees meer »