Twee daders van reeks inbraken aangehouden nadat politiezone Regio Tielt hen kan onderscheppen bij achtervolging

Op 24 december werd in de loop van de avond een voertuig opgemerkt dat onder andere in de politiezone Regio Tielt in aanmerking kwam voor een reeks inbraken.

Het voertuig, een witte Skoda break, werd aan de afrit Ruddervoorde van de E403 achtervolgd door de wegpolitie, waarbij de wagen van de weg raakte op het kruispunt van de N50 met de Varentakker in Zwevezele.

Eén verdachte kon onmiddellijk gearresteerd worden. Met versterking van de politiezone Regio Tielt, Kouter, Het Houtsche en een speurhondengeleider van de Federale Politie kon ook een tweede verdachte worden opgepakt. Andere politiezones zoals pz Riho, Vlas en Midow stonden ook klaar om tussen te komen.

In het voertuig werd de buit teruggevonden van een inbraak eerder op de avond in Torhout, aan de Oude Gentweg.

Aangehouden

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge besliste om de arrestatie te bevestigen en de daders van 27 en 24 jaar voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Brugge, waar beiden dinsdagmorgen dan ook werden aangehouden.

Momenteel wordt onderzocht of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere inbraken in de voorbije periode

The post Twee daders van reeks inbraken aangehouden nadat politiezone Regio Tielt hen kan onderscheppen bij achtervolging is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »