Recyclagepark Harelbeke werkt mee aan proefproject waarbij elektro-apparaten een tweede leven krijgen

Imog lanceert een vernieuwd proefproject om elektro te hergebruiken. Het proefproject ‘bewarend inzamelen’, waarbij elektro-apparaten die achtergelaten worden in het recyclagepark een tweede leven krijgen, wordt uitgebreid.

In het recyclagepark van Harelbeke is het proefproject bewarend inzamelen een succes. “Afval… bron van grondstof en energie is ons motto. Wij werken graag mee aan het proefproject rond bewarend inzamelen: dit zet in op afvalpreventie en hergebruik. Je mag je niet vergissen want elektro die hier binnenkomt kan misschien nog hersteld worden”, aldus Koen Delie, manager interne en externe communicatie Imog. “We werken als Kringloopwinkel heel nauw samen met zowel Recupel als de lokale afvalintercommununales.

Recupel gaat samen met ons op zoek naar opportuniteiten op vlak van herstel en hergebruik”, zegt Ellen De Craemer, operationeel directeur bij De Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen. “Zo maken toestellen als koffiezetapparaten, laptops, stofzuigers of bureaulampen vaak nog kans op een tweede leven. De voorbije zes maanden kon De Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen al 260 elektroapparaten recupereren op het Imog recyclagepark in Harelbeke, die nog perfect verkoopbaar waren. Dat deden we via hetProefprojectwaarbij de bezoeker wordt gevraagd om apparaten die nog werken, niet in de grote palletboxen te werpen, maar wel in een aparte rolkooi die speciaal hiervoor staat opgesteld.”

Afzonderlijk

“Dankzij het proefproject bewarend inzamelen van Repair&Share, Recupel en heel wat andere partners kunnen bezoekers van elf Vlaamse recyclageparken Landen, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Haacht, Turnhout, Hoogstraten, Harelbeke, Wortegem-Petegem, Herzele, Oudenaarde en Brakel vandaag elektrische toestellen die nog werken afzonderlijk deponeren”, zegt Stijn Ombelets van Recupel.

The post Recyclagepark Harelbeke werkt mee aan proefproject waarbij elektro-apparaten een tweede leven krijgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »