Dode en gewonden nadat auto inrijdt op groep mensen in Sheffield

Bij ongeregeldheden in de Engelse stad Sheffield is een auto ingereden op een groep mensen. Een man kwam om en meerdere personen raakten gewond. 

Meer krantenkoppen in België

Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk

Digibank regio Ieper opende een tiende digipunt, ditmaal in Buurthuis De Vonk in Huize Wintershove. “Een digipunt is een locatie waar iedereen terecht kan met allerlei digitale vragen”, vertelt Jozefien Craeymeersch, coördinator regiobank Ieper.
The post Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht draait knap mee bovenin, Cercle virtueel zelfs leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat op basis van doelsaldo momenteel derde. Union ontmoet vanavond nog Bodo/Glimt, op zoek naar een eerste zege in Europa. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle opende geweldig

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

Inefficiënt Anderlecht blijft spartelen

Na het gelijkspel tegen Dender (1-1) en vier punten uit de laatste vijf matchen zakt Anderlecht verder weg in het klassement. De toekomstige trainer zal zijn handen vol hebben met deze ploeg. Al deed interim-trainer David Hubert wel een interessant experiment met twee spitsen.

Lees meer »

Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie”

Lo-Reninge heeft voortaan een sterretjesweide. Die werd op maandag 30 september ingehuldigd op de begraafplaats in Pollinkhove. Het is een rustige, groene plek waar ouders en familieleden hun overleden sterrenkindje kunnen herdenken.
The post Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis?

De netheid van Oostende is voor veel inwoners een belangrijk onderwerp. Er zijn allerlei acties, maar hoe gaat men om met overlast door meeuwen die afvalzakken openprikken, of met sluikstorters? Moet de stad strenger optreden tegen vuilnis? De partijen hebben voorstellen.
The post Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis? appeared first

Lees meer »