Dode en gewonden nadat auto inrijdt op groep mensen in Sheffield

Bij ongeregeldheden in de Britse stad Sheffield is een auto ingereden op een groep mensen. Een man kwam om en meerdere personen raakten gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd

Gilbert Renty (79) en Jeannine Choquet (81) stapten op 26 september 1964 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze hun 60ste huwelijksverjaardag mochten vieren.
The post Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Neem een kijkje in wat het meest luxueuze jacht ooit moet worden

De Nederlandse designstudio Sinot Yacht Architecture & Design doet met een nieuw ontwerp een gooi naar de titel van ‘meest luxueuze jacht ter wereld’. Het schip dat ze hebben ontworpen is maar liefst 180 meter lang en telt zes verdiepingen. Naast een uitgebreid aanbod van slaapkamers, is er ook een zwembad met lounge, een sauna, een restaurant en een cinemazaal

Lees meer »

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

De Amerikaanse staat Florida bereidt zich voor op de komst van een nieuwe orkaan, minder dan twee weken nadat orkaan Helene grote verwoestingen aanrichtte in een groot deel van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Gouverneur Ron DeSantis heeft zaterdag in 35 county’s de noodtoestand uitgeroepen.

Lees meer »

Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’ voor tienjarig bestaan: “Kobe Sercu leverde een pareltje af”

Een groep van zo’n dertig pleegkinderen, -jongeren en -gasten, hun ouders, pleeggezinnen en begeleiders naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Pleegzorg West-Vlaanderen deel aan het sociaal-artistiek project ‘Wortels en Vleugels’, dat uitmondde in een toonmoment op 28 september in de Chalet in Kemmel en een lied met Kobe Sercu.
The post Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’

Lees meer »

Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk

Digibank regio Ieper opende een tiende digipunt, ditmaal in Buurthuis De Vonk in Huize Wintershove. “Een digipunt is een locatie waar iedereen terecht kan met allerlei digitale vragen”, vertelt Jozefien Craeymeersch, coördinator regiobank Ieper.
The post Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk appeared first on KW.be.

Lees meer »

China wil astronauten op de maan tegen 2030: in deze nieuwe ruimtepakken zullen ze daar rondwandelen

China bouwt aan een razendsnel tempo zijn ruimtevaartprogramma uit. Nieuwe raketten, een eigen ruimtestation rond de aarde, complexe maanmissies, … het zijn slechts enkele voorbeelden van hun verwezenlijkingen in de afgelopen jaren. En nu gooien ze hun volgende ambitieuze plan op tafel: een bemande missie naar het oppervlak van de maan tegen 2030 en dat in gloednieuwe ruimtepakken.

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »