Bakkerij Huyghe is een heel warme bakker: “We steunen initiatieven die de hongersnood aanpakken”

De laatste week van het jaar staat bij heel wat mensen in het teken van solidariteit. Het helpen van anderen en het steunen van verschillende acties wordt in vet aangeduid in menig agendas. Voor Bakkerij Huyghe is deze week geen week als een ander want naast warme bakker zijn ze ook de warmste bakker uit de regio. “Mensen zijn nog veel te vaak blind voor de problemen pal voor hun neus.”

Op een onmenselijk vroeg uur wakker worden, dagelijks keihard werken en ervoor zorgen dat de zaak draait. Het is de dagelijkse bekommernis van Reinoud Huyghe (56) en Isabelle Lefevere (51). Het koppel runt al jaar en dag hun bakkerij in de Pont-Neufstraat, waar ze niet alleen ovenvers gebak aan de man brengen. “De bakkerij zelf bestaat al meer dan 100 jaar, al is het voor ons het 34ste jaar aan het roer”, lacht het koppel. “Hij was alleen, zij kwam er als poetshulp werken en zo is de vonk over geslagen. Sindsdien staan we beiden dagelijks zowel in het atelier als achter de toonbank en proberen we steeds de beste kwaliteit aan onze klanten te leveren.”

Het koppel staat in Komen-Waasten niet alleen bekend als getalenteerde ambachtslieden, ook hun sociale insteek gaat niet onopgemerkt voorbij. “Het is eigenlijk allemaal een beetje banaal begonnen. We gingen naar de zee en kochten er een braadworst aan zo’n kraampje. Wat later werden we aangesproken door iemand met honger en gaven we de rest van onze braadworst. Die rest deelde hij dan nog eens met zijn hond want beiden hadden ze honger. We kregen het niet over ons hart en kochten nog enkele worsten voor die man. Uiteindelijk zijn we in onze omgeving beginnen kijken en merkten we erg snel op dat armoede en vooral honger geen ver-van-ons-bed show was. Het was een bittere realiteit en vaak pal voor onze neus. We zijn als mensen bijna geprogrammeerd om er blind voor te zijn en op onze manier proberen we dan ook het tij te doen keren.”

Bakkerij Huyghe groeide op die manier uit tot een warm bastion voor zij die het moeilijk hebben. “We krijgen dagelijks mensen over de vloer die vragen naar sponsoring, daar doen we niet aan mee. Onze keuze gaat resoluut naar het steunen van initiatieven die de hongersnood moeten aanpakken. Van de acties in scholen die brooddozen moeten vullen tot initiatieven die mensen een maaltijd moeten bezorgen? We staan er graag een uurtje vroeger voor op. Natuurlijk kunnen we kiezen voor het maken van extra winst maar wanneer we weten dat we iemand een lege maag konden besparen? Het zijn momenten die ronduit onbetaalbaar zijn.”

The post Bakkerij Huyghe is een heel warme bakker: “We steunen initiatieven die de hongersnood aanpakken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »