198 doden bij aanvallen door misdaadbendes en jihadistische groeperingen in Nigeria: “In koelen bloede afgemaakt”

De balans van de aanvallen die tussen zaterdagavond en dinsdagmorgen werden uitgevoerd op dorpen in de Nigeriaanse staat Plateau, is opgelopen tot bijna 200 doden. Dat melden de lokale autoriteiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

VS: “Assange heeft mensen in gevaar gebracht”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is na zijn vrijlating aangekomen in zijn geboorteland Australië. Hij sloot een deal met de Verenigde Staten, waardoor hij geen gevangenisstraf meer hoeft uit te zitten. Toch oordelen de Amerikanen dat hij mensen in gevaar heeft gebracht door vertrouwelijke documenten vrij te geven.

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Het eerste grote gesprek met juwelier die overvaller doodschoot en nu vrijgesproken werd: “Ik dacht aan opgeven. Maar de mensen zeiden dat ik dat niet mocht pikken”

Meer dan zes jaar heeft hij er op moeten wachten, maar juwelier Filip Moens (56) uit Oostakker is over de hele lijn vrijgesproken voor het doodschieten van een vluchtende overvaller. “Toch is er geen enkele reden om feest te vieren”, zegt Moens in een uitgebreid gesprek aan HLN. “Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Lees meer »