WTC Raversijde viert veertigste verjaardag

Wielertoeristenclub Raversijde heeft haar veertigste verjaardag gevierd. Tijdens een souper in het clublokaal Restaurant Runway blikte voorzitter Marc Brouns terug op vier decennia wielerpret.

“WTC Raversijde werd opgericht 28 november 1983 om het sport- en verenigingsleven in deze wijk bij de luchthaven nieuw leven in te blazen. Het eerste bestuur bestond uit voorzitter Gerard Desseyn, secretaris Marc Pylyser, commissarissen Henri Snauwaert en Fernand Pylyser, baankapitein Gerard Mortier en diens collega Romain Brackx. Een lokale bakkerij trad op als sponsor. Snel groeide het ledenaantal tot 71 fietsers”, schetste Brouns.

“De eerste jaren verscheen er een driemaandelijks clubblad. Vrijwilligers bezorgden dit in de brievenbussen van de leden. Oorspronkelijk plande WTC Raversijde kleinere ritten, om te evolueren naar tochten van meer 200 kilometer, die na afloop in het toenmalige stamcafé De Ton uitvoerig werden besproken.”

“Tot 2020 nam onze club deel aan rally’s georganiseerd door de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB). Gezien de beperkende maatregelen van de overheid tijdens de pandemie, beslisten veel verenigingen om de eer aan zichzelf te houden. Ook bij WTC Raversijde hield het toenmalige bestuur het voor bekeken. Sindsdien houden secretaris Koen Pylyser, commissaris Marc Declerck en ik als voorzitter de club op de rails.”

“Naar aanleiding van het jubileumjaar kwam er zelfs een nieuwe wieleruitrusting. De neuzen wijzen dus duidelijk in dezelfde richting. Het ledenaantal zit opnieuw in de lift. Nieuwe fietsende leden blijven meer dan welkom. De tochten zijn wel bedoeld voor fietsers die makkelijk een afstand van betekenis kunnen afleggen. Er zijn ritten op woensdag- of zaterdagnamiddag en op zondagvoormiddag. We fietsen vanaf april tot half september ook op dinsdagavond, voor zij die graag een tandje bijsteken. Het sociaal contact is een logisch gevolg van leden met dezelfde hobby en interesses. Iedereen keert huiswaarts in goede conditie en met een lach op het gezicht.” (BVO)

[email protected]

The post WTC Raversijde viert veertigste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »