Sterrenmama’s Alexandra (26) en Djensea (25) halen 18.850 euro op voor Boven de Wolken: “De vzw is een deel van het verwerkingsproces geweest”

Sterrenmama’s Alexandra Bouckhuyt (26) en Djensea Vanleenhove (25) sloegen de handen in elkaar om een resem aan activiteiten te organiseren gedurende een achttal maanden. Op die manier haalden ze maar liefst 18.850 euro op. Dat bedrag wordt geschonken aan Boven de Wolken, een vzw die een blijvende herinnering schenkt aan ouders van overleden baby’s. “We hebben zo veel aan hen gehad, dat we besloten om iets voor hen terug te doen”, zegt het duo uit Oostende en Bredene.

Zowel Djensea en Tibo als Alexandra en James gingen door een hel nadat ze beiden hun kindje verloren. Djensea was 38 weken zwanger toen bleek dat het hartje van Xiebe niet meer klopte. Een week later beviel ze van een flinke zoon. “We zijn na de bevalling nog een hele nacht bij hem gebleven, hebben hem nog andere kleertjes aan getrokken en ik zong slaapliedjes voor hem. Daarna namen we nog afdrukjes van zijn handjes en voetjes en knipten we een haarlokje af.”

Alexandra en James kregen in september 2022 verschrikkelijk nieuws van de dagmoeder waar hun zoontje Omélie (8 maanden) verbleef terwijl het koppel ging werken. Omélie werd levenloos gevonden in zijn bedje. Een ongeluk, zo zou later blijken. Een week voor het ongeval vierden ze als fiere ouders nog zijn doopfeest. “We zijn niet meer dezelfden als voor het ongeval. Er is een leven voor en een leven na Omélie”, zegt Alexandra.”

Beide koppels kregen heel veel steun van Boven de Wolken. “Ze gaven ons een herinnering die niemand anders ons zou kunnen geven”, duidt Djensea. “De fotografen van Boven de Wolken leven zo met je mee en pakken het zo goed aan… Ze zijn zeker een groot deel van het verwerkingsproces geweest. Net dat is de reden waarom we voor hen iets wilden terugdoen. We weten dat de vzw probeert te overleven en dat klopt niet. Ze moeten het hebben van giften en krijgen geen financiële steun van de overheid.”

Activiteiten

En dus organiseerden Alexandra en Djensea heel wat activiteiten: van een spaghetti-avond tot een paaseierenverkoop of een bingo. Telkens werden ze geruggensteund door heel veel aanwezigen. “We deden dit ook voor onze zoontjes”, weet Alexandra. “Wat zouden ze fier op ons zijn. We hadden eigenlijk op een bedrag van 10.000 euro gehoopt.”

“Ik verklaarde ze toen al zot”, zegt Anneleen Fransen, stichter van Boven de Wolken. “Met dit bedrag zouden we heel blij geweest zijn.” Maar het werd meer. Toen het bedrag bekendgemaakt werd, pinkte Anneleen een traan weg. Niemand hield het droog. Ze waren in hun opzet geslaagd. Voor Xiebe en voor Omélie. “Elke dag hoop ik dat er steun komt van de overheid, want gemakkelijk is het echt niet”, vertelt Anneleen. “We hebben zo veel kosten om te dragen: van fotomateriaal tot vervoerskosten en verzekeringen. Weet je dat we jaarlijks 20.000 euro moeten betalen, alleen nog maar om ons fotomateriaal te verzekeren? Dat is een pak geld en dan spreken we nog niet over de grootste hap uit ons budget: de personeelskosten.”

De 18.850 euro die de vzw van Djensea en Alexandra krijgt is voor Boven de Wolken een grote steun. “Dit zijn immense bedragen en daar zijn we erg dankbaar voor. We vechten en blijven vechten en door mensen als zij lukt het ons om het hoofd boven water te houden. Ik draag ze voor altijd in mijn hart”, besluit Anneleen.

The post Sterrenmama’s Alexandra (26) en Djensea (25) halen 18.850 euro op voor Boven de Wolken: “De vzw is een deel van het verwerkingsproces geweest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »