“Samsung stelt ingebruikname Amerikaanse chipfabriek uit”

Elektronicaconcern Samsung heeft de ingebruikname van een nieuwe chipfabriek in Texas uitgesteld. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant Seoul Economic Daily op basis van uitspraken van een Samsung-bestuurder op een bijeenkomst in San Francisco, schrijft het financiële persagentschap Bloomberg.

 

Meer krantenkoppen in België

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »

Ruiselede brengt hulde aan Poolse bevrijders: “We zijn ze nooit vergeten”

Zaterdag 7 september brachten het gemeentebestuur, de Nationale Strijdersbond België (NSB), de Heemkring Ruiselede en talloze Poolse afgevaardigden hulde aan de gesneuvelde soldaten van de 1ste Poolse Pantserdivisie, die Ruiselede op 8 september 1944 bevrijdde. Speciale gasten waren Joanna Wielgat, dochter van de Poolse luitenant Marian Plichta, Karolina Maczek, kleindochter van generaal Maczek en Astrid Christiaens, kleindochter van Edmond Mauws,

Lees meer »

“De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”: is regeringshervorming van Zelensky een wanhoopspoging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Erica Meiland heeft haar baarmoeder laten verwijderen nadat het voorstadium van kanker werd vastgesteld

De Nederlandse realityster Erica Meiland (60) vertelde vorige week in ‘Chateau Meiland: En Route’ dat bij haar een voorstadium van kanker was vastgesteld. Op het moment van de diagnose vertrok ze met haar gezin op vakantie voor de opnames van de realityreeks. Bij terugkomst moest ze meteen onder het mes om haar baarmoeder te laten verwijderen. “Dat was moeilijk”, vertelt

Lees meer »

VS klagen verantwoordelijken van Russische televisiezender aan voor verkiezingsinmenging

De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd dat ze twee verantwoordelijken van de Russische televisiezender RT zullen vervolgen voor verkiezingsinmenging. Het gaat onder meer om hoofdredactrice Margarita Simonian. Daarnaast worden sancties ingevoerd tegen enkele hackers en een ngo die gelinkt kan worden aan het Kremlin. De sancties zijn een reactie op pogingen tot inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van later dit

Lees meer »

Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt

Maandag 2 september werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de Sint-Pieterskerk die wordt omgebouwd tot de Maurice Calmeyn-bibliotheek. Met dit ambitieuze project zal de bib een huis worden van kennis en cultuur, aangepast aan de hedendaagse behoeften van bezoekers.
The post Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De weg naar Het Journaal was met Blokken geplaveid”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Ben Crabbé, die op donderdag 5 september een jubileum viert: precies 30 jaar geleden begon hij als presentator van Blokken. In die periode schreven trouwens heel wat West-Vlaamse kandidaten quizgeschiedenis.
Ben mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De

Lees meer »