Plan Marianne wil kansarmoede helpen aanpakken bij volwassenen in Oostende: “Het Fonds Danick Minne werkte inspirerend”

Al jaren zet het Fonds Danick Minne zich in voor kansarme kinderen in de regio Oostende. Met project Marianne komt er nu een organisatie die hetzelfde doet voor volwassenen in de regio. De twee gaan nauw samenwerken in de toekomst. “We zijn gegroeid uit het Fonds Danick Minne”, zegt stichter Marianne Aspeslagh.

Armoede blijft een groot probleem in Oostende en daar heeft de diversiteit van de stad heel veel mee te maken. De voorbije crisissen deden er alvast geen goed aan. Denk maar aan de coronacrisis, de energiecrisis, maar ook aan de verschillende oorlogen die onze wereld momenteel teisteren zoals die in Oekraïne en de Gazastrook. “Allemaal zorgen ze voor extra armoede overal ter wereld”, zegt Marianne.

Het Fonds Danick Minne speelt al jaren in op de armoede in Oostende, maar werkt alleen rond kinderen uit gezinnen in kansarmoede. Er was een organisatie nodig die hetzelfde deed, maar dan eerder rond volwassen werkt”, vertelt Marianne. “We richten ons echter niet alleen op kansarme gezinnen, maar ook op organisaties die werken rond kansarmoede. Zo ondersteunen we momenteel Medios, Huis Ana, vzw Lichtbaken, Scholengroep Go!, het Zorghuis en vzw Arcade.”

Plan Marianne werkt rond voedselzekerheid, onderwijs en gezondheidszorg. ”Door middel van giften kunnen we helpen om tekorten aan te pakken om zo de levenskwaliteit van kwetsbare groepen te verbeteren”, duidt de vrouw. “Kansarmoede blijft echter een complex probleem. We zijn gegroeid uit het Fonds Danick Minne. Het is dan ook inspirerend om te zien hoe het fonds zo veel heeft gedaan voor kansarme kinderen in Oostende. Enkel door samen te werken kunnen we het verschil maken en dat is dan ook wat wij gaan doen.”

The post Plan Marianne wil kansarmoede helpen aanpakken bij volwassenen in Oostende: “Het Fonds Danick Minne werkte inspirerend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »