“Op verkenning met oudejaar”: Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley kwam in zijn eentje naar Roeselare

Om de grote schoenen van Pablo Kukartsev te vullen, werd de 23-jarige Mexicaan Diego Gonzalez (2m02) als opposite binnen gehaald. Een eerste buitenlands avontuur voor de jonge sporter en een blessure hield hem al een tijdje aan de kant. “Maar ik voel me hier goed bij de club.” Met Knack Volley plaatste hij zich ondertussen ook voor de bekefinale, een mooi kerstcadeau alvast.

Diego Gonzalez (23) groeide op in Guadalajara, de hoofdstad van de staat Jalisco in het westen van Mexico en met ruim 1,3 miljoen inwoners naar Belgische normen een metropool. De jonge Diego had altijd al een zwak voor sport en zelfs sportwagens. “Op mijn 17de kreeg ik een studiebeurs om te gaan studeren aan de universiteit van Nuevo León. Ik ben er ook gebleven tot ik naar België kwam om te spelen. Ik kom uit een sportieve familie. Mijn ouders ik heb ook nog een zes jaar oudere zus peperden ons dat in. Zoals elke jongen in Mexico begon ik eerst met voetballen. Ik ging ook een paar keer honkballen, maar op 14-jarige leeftijd kwam ik op een buitenschoolse activiteit in contact met de volleybalsport. Niemand anders in de familie ging me voor, maar ik vond het leuk en ben het dus blijven doen.”

Is volleybal een populaire sport in je thuisland?

“Niet echt. Het wordt ook nauwelijks ondersteund, toch niet zoals ik het graag zou zien. Maar ik trainde bij de beste universiteit van Mexico met een coach, die dezelfde is als die bij het nationale team. Dat heeft mij geholpen om op mijn niveau te groeien. Ik kwam ook uit in de Mexicaanse volleybalcompetitie waar ik met mijn team vorig seizoen kampioen werd.”

“Ik kan al genieten van de grapjes van mijn teammaats”

Hoe kwam je in contact met Knack Roeselare?

“Dat gebeurde via het agentschap dat mijn belangen behartigt, zij hebben me op dat gebied geholpen. Ik wist dat Knack Roeselare een van de beste teams in Europa is en uiteraard wilde ik hier naar toe. Ik hou er niet zo van om volleybalwedstrijden op internet te bekijken, maar toch was de club me al opgevallen. Ik had ze eerder aan het werk gezien, ik vond het een interessante club.”

Hoe verliep jouw integratie in Roeselare?

“Erg goed. De club deed daarvoor grote inspanningen. Iedereen steunt elkaar, persoonlijk voelde ik me ook welkom bij de andere spelers en de technische staf. De club bestaat uit mensen die heel veel energie uitstralen en dat werkt aanstekelijk.”

Je bent jong en alleen in het buitenland. Komt je familie op bezoek?

“Ik ben hier inderdaad alleen, maar dat dwingt je om als persoon te groeien. Het is ook een fase in mijn leven om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe relaties aan te knopen. Ik hoop dat mijn familie de komende maanden de oversteek kan maken naar Roeselare, want familie is uiteraard belangrijk voor mij.”

Je liep eerder al een blessure op die je sportieve integratie uiteraard niet vergemakkelijkte. Hoe kijk je tegen je eerste zes maanden bij Knack Volley aan?

“Eind oktober liep ik een breukje in de hand op in een competitiewedstrijd, daardoor kon ik een tijdje niet spelen. Ik heb een spoedoperatie ondergaan en ben nu opnieuw fit. Ik voel me goed bij de club, de aanpassing verliep dus al bij al vlot voor mij.”

Spaans is je moedertaal. Engels spreken vlot nog niet zo goed. Hoe verloopt de communicatie met de coach en je teammaats?

“De jongste weken was er natuurlijk meer communicatie met de coach vanwege mijn blessure, maar vanaf het eerste moment is er een hele goede klik met mijn teamgenoten. Ze proberen me bij het team te betrekken en ik kan al genieten van hun grapjes.”

Wat hoop jij dit jaar te bereiken met Knack Roeselare?

“Het doel is om met het hele team hard te werken en zo kampioen te worden. Ook in Europees verband en in de beker willen we vechten om het zo ver mogelijk te schoppen. Het is natuurlijk een teamsport, maar als individu wil ik ook mijn steentje bijdragen om al onze doelen na te streven.”

Hoe breng jij de eindejaarsdagen door?

“Normaal gesproken vieren we dat natuurlijk met mijn familie, maar dit jaar zal dat dus niet mogelijk zijn. Ik denk dat ik een aantal plaatsen in de buurt ga bezoeken en zo wat te genieten. Ik kijk ook al uit naar volgend jaar en hoop dat dat voor iedereen een succes mag zijn.”

The post “Op verkenning met oudejaar”: Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley kwam in zijn eentje naar Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »