Nomineer nog tot 15 januari een vrijwilliger in Roeselare

Naar aanleiding van de internationale Dag van de Vrijwilliger op dinsdag 5 december pakt de stad Roeselare uit met een initiatief om alle vrijwilligers in de kijker te zetten. Nomineren kan nog tot 15 januari.

“Onze vrijwilligers zijn het echte warmtenet van onze stad, het is fijn om te weten dat nu al ongeveer één op vijf mensen vrijwilliger is in onze stad”, begint burgemeester Kris Declercq. “De stad lanceert nu de actie ‘Zet een vrijwilliger in de schijnwerpers’, een oproep aan alle inwoners om die bijzondere vrijwilliger te nomineren die het verschil maakt in hun omgeving.”

“Vrijwilligers vormen het fundament van onze gemeenschap. Ze dragen bij tot de sociale cohesie en het welzijn van onze stad. Het is van groot belang om hun inzet het hele jaar te erkennen en te waarderen. Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor ons: ze maken niet alleen de mensen die ze een handje helpen sterker, ze maken ook de stad sterker.”

Een leuk geschenk

“Het is inderdaad noodzakelijk dat we het vele vrijwilligerswerk op de kaart blijven zetten”, neemt schepen van Vrijwilligersbeleid Piet Delrue over. “We willen daar als stad ons steentje toe bijdragen. Tot 15 januari kan men vrijwilligers nomineren. Maar liefst 100 genomineerde vrijwilligers krijgen een leuk geschenk en vijf vrijwilligers krijgen een bezoek van de burgemeester en mezelf. Stad Roeselare wil met deze actie niet alleen individuele vrijwilligers eren, maar ook anderen inspireren om zich in te zetten voor de vele projecten in de stad.”

Ook vrijwilligers Bart sr Depestel en Lieven Cloet tekenden present op het persmoment. Bart is vrijwilliger in het Huis van de Voeding en ontwikkelde een escape game voor scholieren, terwijl Lieven steward was in het vaccinatiecentrum en buschauffeur is voor dienstencentrum Ten Elsberge en De Lochting.

Wil je iemand nomineren? Dat kan via het nominatieformulier buurten.roeselare.be/vrijwilligers. Beschrijf waarom jouw vrijwilliger zo bijzonder is, en waarom hij of zij in de schijnwerpers moet worden gezet.

The post Nomineer nog tot 15 januari een vrijwilliger in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »