Nederlandse vicepremier Sigrid Kaag (D66) gaat weer aan de slag bij de Verenigde Naties

De Nederlandse vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) is door VN-secretaris-generaal Antonio Guterres benoemd tot coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw in Gaza. Dat heeft de VN meegedeeld. Kaag is maar enkele jaren actief geweest in de Nederlandse politiek, maar kreeg steeds meer scherpe kritiek en werd zelfs meermaals bedreigd. Al deze zomer had ze haar vertrek uit de Nederlandse politiek aangekondigd. 

Meer krantenkoppen in België

“Het zal niet gemakkelijk zijn voor hen, maar…”: burgemeester ondergedoken na interview over beruchte Franse verkrachtingszaak

Het verkrachtingsproces rond slachtoffer Gisèle Pelicot (72) in het Franse Mazan gaat de vijfde week in. Niet alleen de gruwelijke feiten gaan de wereld rond, ook de opmerkelijke uitspraken van de burgemeester van het dorp, Louis Bonnet (74), veroorzaken ophef. Hij heeft in een interview gezegd dat het “allemaal nog veel erger had kunnen zijn”. De man moet nu voor

Lees meer »

Golfkarretje van wijnboer Joris gestolen, net nadat het viraal is gegaan op sociale media: “Hopelijk gaat het om een joyride”

Het golfkarretje van wijndomein den Eeckhout in Houwaart is gestolen. Eigenaar Joris Eeckhout vond ’s avonds slipsporen op zijn domein, waarna hij ook de diefstal ontdekte. De wijnboer hoopt dat het om een kwajongenstreek gaat en het karretje snel weer opduikt. Toeval of niet, een video van het golfkarretje ging onlangs viraal op sociale media.

Lees meer »

Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’

Club Brugge won woensdag in de Champions League met 0-1 van Sturm Graz. Op sociale media doken woensdagavond beelden op van Clubsupporters die de Kühnengroet brachten.
The post Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugsdealers geklist in Izegem dankzij tussenkomst droneteam; ook controles in buurt van station Roeselare

Woensdag voerde politiezone RIHO een controleactie in het ‘Actieplan Python’ in de stationsomgevingen van Roeselare en Izegem. Daarbij kregen ze bijstand van de federale collega’s. “Er waren politiemedewerkers in uniform en in burger. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving willen wij het volgende rechtzetten. Wij waren aanwezig in de onmiddellijke omgeving van het station en perimeter op het moment van de

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een kleine voorspelling: Welzijn wordt opnieuw de achilleshiel van deze regering”

Kersvers minister-president Matthias Diependaele (N-VA) heeft dan toch applaus gekregen. Maandag viel het op hoeveel moeite zelfs parlementsleden hadden om te luisteren naar zijn regeerverklaring. Jan Jambon zorgde tenminste geregeld voor spektakel. Woensdag kreeg Diependaele meer krediet. Reageren lukt hem beter dan begeesteren. Zeker als Chris Janssens (Vlaams Belang) hem uitdaagt over de “lelijke, lelijke dingen van N-VA” die Conner

Lees meer »

Brief Stefaan De Clerck veroorzaakt ophef door eenzijdige steun voor CD&V-kandidaten op kartellijst: “Ik verschaf basisinformatie”

Een brief van voormalig burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk, lijkt een nieuwe poging om een wig te drijven in de coalitie van Van Quickenborne en CD&V. De oud-burgemeester spreekt duidelijk zijn voorkeur uit voor kandidaten van CD&V-signatuur op Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk.

Lees meer »

Glimmende bolides en oldtimers te bewonderen op Zoute Grand Prix

In Knokke Zoute, ter hoogte van het Albertplein, is de 15de editie van Zoute Grand Prix aan de gang. Het evenement waar je zowel nieuwe sportieve en luxueuze wagens als oldtimers kunt bewonderen is wat kleinschaliger geworden, nadat het net gered werd van het faillissement, maar autoliefhebbers halen er toch opnieuw hun hart op.
The post Glimmende bolides en

Lees meer »

Kerkgangers reageren geschrokken op aanhouding van priester B.: “We weten niet wat zijn aandeel is in de feiten”

Geen pastoor B. (60) in de zondagsmis in Heide. De zestiger werd een dag eerder aangehouden door de onderzoeksrechter nadat een bevriende priester uit Engeland donderdagnacht het leven liet bij een seksafspraakje. De mannen hadden xtc en poppers genomen. De kerkgangers reageren geschrokken: “Volgens mij is het hem overkomen en heeft die vriend de drugs meegenomen.”

Lees meer »