Man beukt minutenlang op deur van apotheek, raakt binnen… maar vlucht dan weg: “Politie kon hem vatten bij bib”

Een man beukte in de nacht na kerstdag minutenlang op de toegangsdeur van een apotheek in het centrum van Ieper. Hij raakte binnen, maar vluchtte snel weg. “Wellicht door het alarmsignaal”, aldus de apotheker die zwaar tilt aan de feiten.

“Wegens inbraakpoging automatische deur defect. Onze excuses voor het ongemak.” Een briefje aan de inkom van de Ieperse Apotheek Zorgpunt Lamoot verduidelijkt dinsdag waarom de deur – die normaal open en dicht schuift – op een kier staat. De nacht ervoor kreeg het gebouw aan de Brugseweg ongewenst bezoek: de camera’s aan de inkom registreerden hoe een man even na middernacht minutenlang zijn schouders zette tegen de glazen deur. Na enkele keren aanlopen, raakte hij effectief binnen.

Gewekt

Mogelijk was de man onder invloed. “Hij vluchtte snel weer naar buiten, wellicht door het alarmsignaal”, vermoedt apotheker Sebastiaan Lamoot, die niet bij de apotheek woont maar gewekt werd door het alarm. “We willen de politiediensten bedanken, want ze waren heel snel ter plaatse en konden de verdachte wat verderop vatten bij de bib. We kennen hem niet, weten niet waarom hij onze apotheek uitkoos en wat zijn bedoeling was. Hopelijk wordt hij vervolgd, want we vinden de feiten zeer ernstig.”

Kleingeld

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt dat er een onderzoek loopt. “Hij had een hoop kleingeld bij in zijn zakken, misschien van een eerdere diefstal”, aldus Sebastiaan. “We willen een vergoeding voor de schade aan de deur en proberen dit zo snel mogelijk te laten herstellen of vervangen, want via die weg moeten we onze klanten verwelkomen. Gelukkig hebben we geïnvesteerd in camera’s en een goed alarmsysteem dat inbrekers afschrikt.” (TP)

The post Man beukt minutenlang op deur van apotheek, raakt binnen… maar vlucht dan weg: “Politie kon hem vatten bij bib” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »

“Op papier is hij blijkbaar sneller dan Doku”: ‘bliksemschicht’ Duranville pakt bij debuut uit met heerlijke dribbel, al baalt Mulder ook

Opvallende invalbeurt van Julien Duranville (18) tegen Israël. De pijlsnelle winger – bijgenaamd ‘L’Eclair’ of ‘de bliksemschicht’ – bracht energie en flair. Vooral één dribbel sprong eruit en het jeugdproduct van Anderlecht kreeg ook lof van onze analisten. “Als hij fit blijft, moet je er niet aan twijfelen: dan zál hij doorbreken.”

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK

Jayden Vansieleghem kroonde zich onlangs in Willebroek tot nationaal kampioen zwemmen in open water over een afstand van 5.000 meter. En dit in vrije slag bij de -14-15-jarigen.
The post Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »