“Lichtjes chauvinistisch mogen we zijn”: hoevevlees van bioboerderij De Vleterbeek is 100% West-Vlaams

Het hoevevlees van hoeveproducent José Metsu uit Poperinge kreeg de erkenning van 100% West-Vlaams hoeveproduct. Op het biologisch varkensbedrijf De Vleterbeek kan je het hoevevlees ook aankopen.

Bioboerderij De Vleterbeek is een biologisch landbouwbedrijf langs de Vleterbeek in Poperinge. Het bedrijf wordt al door de vierde generatie uitgebaat. Sinds 2020 deed José de omschakeling naar bio. Het dierenwelzijn, varkens op stro en buitenloop vond hij prachtig. Bioboer José kweekt er biologische varkens en opende in februari 2023 een webshop om zo nog meer in te zetten op korte keten. Een bestelling plaatsen kan via de webshop tot vijf dagen voor het eerstvolgende afhaalmoment op de boerderij.

Webshop

Op de bioboerderij genieten de varkens van ravotten op een zacht strobed. José streeft naar gesloten kringlopen en werkt maximaal met zelf geteelde voeders, eigen gekweekte (moeder)dieren, en eigen elektriciteitsproductie via een windmolen. De verkoop van hoevevlees via de korte keten was voor hem de volgende logische stap.

“Voor ons is deze erkenning zeker een meerwaarde gezien wij de focus leggen op lokaal kopen en ook trots kunnen zijn op een product dat 100% West-Vlaams geproduceerd is. Lichtjes chauvinistisch mogen we wel zijn”, zegt bioboer José. “Wij hadden niet verwacht dat de webshop zo goed zou meevallen, vooral de waardering van de trouwe klanten doet ons deugd. De mond-tot-mondreclame maakt maandelijks nieuwe klanten bij.”

Kwaliteit

“In 2024 lijkt het ons leuk om de gestage groei, zoals het nu bezig is, verder te kunnen zetten. We blijven focussen op kwaliteit, dierenwelzijn en de tevredenheid van onze klanten is het belangrijkste. De hut met varkens in de weide met vrije buitenloop willen we nog verder optimaliseren. Misschien maken we een aparte onthaalruimte voor onze afhaalmomenten als dit vergunningplichtig mogelijk is”, aldus José.

Het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams werd uitgebreid met elf nieuwe producten en twee nieuwe producenten. 100% West-Vlaams is een kwaliteitslabel waaraan je de echte hoeve- en streekproducten herkent. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit.

Info: https://www.bioboerderijdevleterbeek.be/ en www.100procentwest-vlaams.be.

The post “Lichtjes chauvinistisch mogen we zijn”: hoevevlees van bioboerderij De Vleterbeek is 100% West-Vlaams is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Athena campus 3 Hofsteden blijft vergroenen en ontharden

De eerste fase van de vergroening en ontharding van Athena campus Drie Hofsteden is onlangs afgewerkt. Het gaat om de bijna afgewerkte zone speelplaats en de binnentuin. De ontharding en de vergroening gaat om 3,4 hectare van de 6 hectare grote campus.
The post Athena campus 3 Hofsteden blijft vergroenen en ontharden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nils (14) heeft grote ambities in de kartingwereld: “De droom om F1-piloot te worden, blijft levendig”

Nils Lelaure (14) uit Kortrijk heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een talent in de kartingwereld. Al op jonge leeftijd raakte hij gebeten door de snelheid en competitie, en sinds vijf jaar neemt hij deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. In 2021 eindigde Nils als achtste in de mini-categorie van de Coupe de France, een knappe prestatie voor

Lees meer »

Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk op rommelmarkt komt”

Werner Sarlet schonk honderd kunstwerken aan de gemeente Jabbeke. Tot nu toe is geen enkel werk publiek te zien, behalve een beeld in de kerk van Zerkegem. Cultuurschepen Claudia Coudeville wil graag werk van deze kunstenaar opnemen in de volgende editie van Jabart.
The post Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk

Lees meer »

Recordaantal toeristen in Spanje (ondanks protesten)

Het aantal toeristen in Spanje heeft een nieuw record bereikt. Tijdens de eerste 8 maanden van 2024 bezochten 64,6 miljoen reizigers het land. Dat blijkt uit cijfers van het Spaans Nationaal Instituut voor Statistiek. Het gaat om zowel toeristische als zakelijke reizen.

Lees meer »

Acht verkozenen vervangen in gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle de voorbije zes jaar: bijna de helft haalt het einde niet

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Langemark-Poelkapelle zetelen er vandaag nog 11 in de gemeenteraad.
The post Acht verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »