Georgette Honoré blaast op 31 december 102 kaarsjes uit

Raadslid Stephanie Demeyer bracht een bezoek aan Georgette Honoré uit Heule die op 31 december 102 wordt. Stephanie bood haar een mandje met Kortrijkse delicatessen aan en een bos bloemen.

Enkele dagen voor haar 102de verjaardag kreeg Georgette Honoré het bezoek van Stephanie Demeyer. Georgette is geboren op 31 december 1921 in Hulste en woonde tijdens haar jongere jaren in Gullegem. Ze had twee broers en een zus die overleden zijn. Ze ging in Bijstand in Kortrijk naar school en verbleef op internaat. Georgette werkte als secretaresse in de Primus. Ze hield van fietsen, breien en lezen.” Georgette is ook lid van Samana en S-plus Kortrijk. In de vakantie fietste ze naar de zee, naar Lier en naar de markt.

In Gullegem leerde ze de man van haar leven kennen: haar buurjongen Joseph Vandenbussche, een glasbewerker. Het koppel trouwde en verhuisde naar H)eule. Georgette werd huisvrouw. Na hun huwelijk verhuisden ze naar Kortrijk. Het koppel kreeg vier kinderen: John, Jenny, James en Jersy. Zij schonken hen acht kleinkinderen: Inge, David, Bart, Tina, Pascal, Brigitte, Saartje en Annelies. Er kwamen ook 12 achterkleinkinderen bij: Bryan, Kasper, Christof, Margo, Arne, Celeste, Matteo, Ruben, Lieze, Robbe, Louise en Emiel.

Haar man overleed in 2001 en Georgette ging in 2011 bij haar dochter wonen in Kortrijk. Het geheim voor een lang leven? “Voortdoen en gelukkig zijn met wat je hebt en altijd genieten van de kleine dingen: van de familie natuurlijk, maar ook van breien en lezen.”

The post Georgette Honoré blaast op 31 december 102 kaarsjes uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze regio ligt in lijn met de nationale cijfers”

N-VA-kopman en oppositieraadslid Pieter-Jan Verhoye vroeg tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg over de groeiende criminaliteitscijfers in de regio aan de Tieltse korpschef Filip Feraux. Die was toevallig present om uitleg te geven over twee koninklijke besluiten, nodig om de politionele uitbreiding van politiezone Tielt met Meulebeke mogelijk te maken.
The post Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze

Lees meer »

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »