Een onvergetelijke kerst: blind schoolmeisje met hersentumor mag op de thee bij Britse koningin Camilla

Het zevenjarige schoolmeisje Olivia Taylor beleefde maandag met haar gezin een magische kerst. Olivia, die blind is en al jaren vecht tegen kanker, werd door de Britse koningin Camilla uitgenodigd om op kerstdag een tasje thee te komen drinken en gebakjes te eten in Windsor Castle. “Het is geweldig dat ze dit heeft kunnen doen in een goede periode”, aldus mama Lisa Taylor.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »