“Een hommage aan Willy Dixon”: Bruggelingen Jan De Vos en Noël Van Oyen brengen bluescd uit

Met ‘Trixon Dixon’ hebben Bruggelingen Jan De Vos en Noël Van Oyen een bluescd, geproducet door Serge Feys uitgebracht. “In twaalf liedjes brengen we een ode aan blueslegende Willy Dixon, zij het dat we die composities funky arrangementen, met stevige gitaarrifs, gegeven hebben.”

“Noem ons alstublieft niet de godfathers van de Brugse rock. Of twee veteranen! Of de éminences grises. Schrijf liever dat we twee heren van stand zijn”, smeekt Noël Van Oyen (71), met een knipoog. Beide musici hebben nochtans al een lange staat van dienst. Noël Van Oyen, die enkele jaren De Kelk en een kwarteeuw het Biekorfcafé voor het Cultuurcentrum uitbaatte, startte zijn muzikale carrière in de jaren 70 als bassist bij de Brugse bluesrock formatie St. James. Later speelde hij bij Ivy & The Teachers, Split Window en Skov.

Jan De Vos aka DJ Fox (66) is een Gentenaar die dertig jaar geleden de wijsheid had om naar Brugge te verhuizen. Zijn voornaamste wapenfeit was drummen bij The Machines, een groep waarmee hij in 1980 Humo’s Rock Rally won. Nadien maakte hij deel uit van Derek & The Dirt en Paris Texas. Beroepshalve was hij muziekrecensent voor Het Nieuwsblad, journalist voor Joepie en het interieurblad Feeling Wonen.

“Noem ons alstublieft geen rockveteranen”

“Hoe en waar we elkaar hebben leren kennen? Op café in Brugge natuurlijk!”, lacht Jan De Vos. Eerlijkheidshalve moet hij toegeven dat hij Noël in de jaren 80 voor het eerst tegen het lijf liep, toen zowel The Machines als Ivy & The Teachers in de platenstudio van Sylvain Vanholme in Brussel een plaat opnamen.

Vanwaar het idee om een hommage te brengen aan blueslegende Willy Dixon? “Willy Dixon is één van de weinige echte bluescomponisten. Hij heeft echte, tijdloze songs gemaakt die later door veel artiesten gecoverd werden. Denk maar aan bekende nummers als Back Door Man, Hoochie Coochie Man, Little Red Rooster, Wang Dang Doodle en I just wanna make love to you. Het blijven steengoede nummers, of je er nu een reggae of hardrockversie van maakt”, aldus Jan De Vos, die op de cd zingt, bas speelt en de drums programmeerde.

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in rootsmuziek. St. James speelde bluesrock, maar je mag mij geen bluesgitarist noemen. De bedoeling was om die liedjes in onze eigen stijl te vertolken. Sommige mensen zeggen dat ze mijn gitaarstijl meteen herkennen. In mijn gitaarrifs verwerk ik elementen uit de new wave, de funk en de hardrock”, zegt Noël Van Oyen.

Liveoptreden

“Thuis heb ik met een basgitaar enkele grooves opgenomen en op pc drumlijnen geprogrammeerd. Die muziekstukjes heb ik voorlopig ingezongen. Nadien heb ik Noël enkele weken zijn ding laten doen op gitaar. De Oostendse producer Serge Feys heeft de songs afgewerkt met wat keyboards”, vervolgt Jan De Vos.

“Ons eigen platenlabel Beehive Records heeft 300 exemplaren van de cd geperst. In november 2024 treden we live op in de MaZ”, besluit Noël Van Oyen.

The post “Een hommage aan Willy Dixon”: Bruggelingen Jan De Vos en Noël Van Oyen brengen bluescd uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »