De Gulleboom krijgt nieuwe administratief directeur

Het leven wordt vanaf 1 januari 2024 een stuk anders voor Sophie Meesseman, administratief medewerker van de Guldenbergscholen BAMO Moorsele, De Wijnberg (Wevelgem) en De Gulleboom (Gullegem). Zij is voortaan voltijds (administratief) directeur van De Gulleboom.

Sophie (39) volgt Kathleen D’Haene op, die na jaren voor de klas en 24 jaar als directeur, met pensioen gaat. De nieuwe directrice groeide op in Gullegem en woont er met haar man en dochter nog steeds, op pakweg 100 meter van de school. “Ik heb er zelf nog bij juf Kathleen in de tweede klas gezeten”, blikt ze even terug.

Sophie behaalde een diploma van maatschappelijk werker, richting personeelswerk, en werkte eerder als uitzendconsulente en kantoorverantwoordelijke in een interimkantoor. Ze deed als bediende ervaring op in een personeelsdienst, een commerciële dienst, IT en planning. Later behaalde zij ook nog het diploma van onderwijzeres.

“Ik heb drie jaar in De Gulleboom lesgegeven in zowat alle klassen”, verduidelijkt Sophie. “Na die tijd was ik het onderwijs beu en koos ik weer voor kantoorwerk. De jongste 2,5 jaar was ik bij de Guldenbergscholen actief als voltijds administratief werker. Mijn nieuwe job moet normaal een ideale combinatie van onderwijs, administratie en personeelswerk bieden.”

Nieuwbouw

Als administratief directeur moet Sophie zich ontfermen over het organisatorische, administratieve en financiële luik van de volledige Gulleboom. “Zeg maar een deel van de boekhouding, het middagtoezicht, de kinderopvang, het poetspersoneel en de klusjesdienst en de gebouwen”, verduidelijkt ze. “Zo mag ik mij bijvoorbeeld binnenkort verder buigen over een nieuwbouw voor de kleuters en de laagste klassen. Hiervoor liggen de plannen klaar. Het komt er nu op aan zo vlug mogelijk de eerste steen te leggen.”

Van juf naar mevrouw

Sophie zal hierbij nauw kunnen samenwerken met twee pedagogische directeurs: Tjorvina Vandemoortele voor de kleuter- en Saskia Debrouwere voor de lagere afdeling. “Ik kijk echt wel uit naar mijn nieuwe werk”, bekent ze. “Het wordt echter ook wel wennen aan mijn nieuwe titel. Juf Sophie moet plots mevrouw Sophie worden. Stel je voor!” (AV)

The post De Gulleboom krijgt nieuwe administratief directeur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper

In de Sint-Jozefsschool in Ieper gaan Mieke Vandermarliere (59) en Rik Verhalle (61) eind juni met pensioen. Mieke is een fervent muzikant, speelt viool en piano en is actief in verschillende bands. Ze is ook de auteur van het schoollied.
The post Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »