Brugse solidariteitsacties voor de Palestijnen

Voor het afsluiten van De Warmste Week hield Piet Wittewrongel samen met enkele Palestijnen tijdens het Kerstweekend een symbolische actie op ‘t Zand tegen de oorlog in Gaza.

51 jaar geleden protesteerde Piet Wittewrongel al op de Markt in Brugge tegen de wapentransporten voor de oorlog in Vietnam. Vorig weekend deed hij het opnieuw, zij het om zijn medeleven met de Palestijnen te betuigen. In Gaza zijn al 20.000 slachtoffers gevallen, na de reactie van Israël op een terreurdaad van Hamas.

Blankenbergenaar Piet Wittewrongel poseerde op ‘t Zand samen met enkele Palestijnen die het geboortetafereel uit de bijbel nabootsten. Omdat Kerstmis een symbool van vrede is. Hij is niet de enig regiogenoot die een solidariteitsactie met de Palestijnen opzet. Het Brugse circusatelier Woesh lanceert een open brief naar de ouders van al hun leerlingen:

Doodgeschoten

“We kregen deze week van onze vrienden van de Palestijnse circusschool, opgericht door de Vlaamse Jessica De Vlieghere, een ontstellend bericht. Enkele dagen geleden werd op de Westelijke Jordaanoever, in Al Faraa vluchtelingenkamp, Rami Aboushi door Israëlische soldaten doodgeschoten. Rami was een voormalig student en trainer van de Circusschool.”

“Daarnaast werd Abu Sakha, een van onze vast teamleden en motor van het project van de circuswerking met kinderen met een beperking, zes maanden geleden administratief aangehouden door het Israëlische leger. Begin december werd zijn aanhouding met nog eens zes maanden verlengd.”

Oproep

Niet omwille van de Warmste week maar vooral omdat wij de situatie in Palestina mensonterend vinden, en onze vrienden die daar zo’n prachtig werk verrichten toch een riem onder het hart willen steken, richten wij tot jullie deze oproep:

“Elke financiële bijdrage van jullie (hoe klein ook) wordt door onze Woesh-kas met een bijdrage van 2 euro aangevuld en integraal aan de Palestijnse circusschool overgemaakt. Meer info over de Palestijnse circusschool kan je vinden op https://www.friendsofpalcircus.be/nl/ “, aldus het Brugse team van Woesh.

The post Brugse solidariteitsacties voor de Palestijnen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »