Brugge zet meer stewards in voor Wintergloed, dat al 360.000 bezoekers lokte

Wintergloed lokte al 360.000 bezoekers naar Brugge. Het stadsbestuur zet extra stewards in en plaatst meer signalisatie. Om de buurtbewoners niet teveel te storen werd het geluidsniveau bij de tien installaties verminderd.

De lichtbelevingswandeling Wintergloed is volgens Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus, een groot succes: “In de eerste vier weken kon dit evenement al 360.000 bezoekers op het parcours verwelkomen. Het lichtparcours geïnspireerd door het Noorderlicht en de lichtinstallaties zorgden bij het overgrote deel van de bezoekers voor zeer positieve en lovende reacties.”

Stewards

“Deze bezoekersaantallen overtreffen onze verwachtingen. Wij begrijpen evenwel dat het voor de buurtbewoners niet altijd evident is. Wij bedanken hen dan ook voor de constructieve samenwerking. Wij proberen om zo goed mogelijk aanpassingen te doen om het voor hen en de bezoeker aangenaam te houden.”

“Zo werd het geluidsniveau voor bepaalde installaties aangepast. Het parcours verkeersvrij maken is evenwel niet mogelijk. Daarom werd er ook extra signalisatie geplaatst om zowel de automobilist als de bezoeker te sensibiliseren. Op drukke dagen worden er hiervoor ook extra stewards ingezet. Dat gebeuert vanaf tweede kerstdag. We hopen dat de bezoekesr gedurende de kerstvakantie, tot en met 7 januari, zo nog optimaal kunnen genieten van de feeërieke lichtbelevingswandeling”, aldus Franky Demon.

The post Brugge zet meer stewards in voor Wintergloed, dat al 360.000 bezoekers lokte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Mama Ingeborg over nieuw pad van zoon Robin Keyaert: “Je hebt geen leven als je de ochtendshow doet”

Vrijdagochtend maken DJ’s Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert voor de allerlaatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na drie jaar ‘Kawtar & Keyaert’ neemt het duo afscheid van het ochtendblok. “Het is een voorrecht geweest en iets wat ik voor altijd zal koesteren”, klinkt het bij de zoon van Ingeborg. Zijn mama ziet alvast een mogelijk pad voor hem: “Ik

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk onthardt en vergroent ook op 29 speelplaatsen: “300 extra bomen en 760.000 liter regenwateropvang”

Niet enkel op ons publiek domein, maar ook in de Kortrijkse scholen is de vergroeningsgolf sterk ingezet. “Intussen hielpen we sedert 2019 29 scholen op weg naar een groene speelplaats. Die maken niet enkel kinderen gelukkiger, ze zorgen bovendien voor klimaatrobuuste en biodiverse plekken in onze stad”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Klimaat, Biodiversiteit, Kinderen en Jongeren.
The post

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »