Waterlek zorgt voor hinder bij Merkem

Een waterlek op kerstdag zorgde voor wat hinder in de buurt van de Houthulstse deelgemeente Merkem.

Brandweer Westhoek werd maandagvoormiddag opgeroepen voor wateroverlast op de Iepersteenweg, aan het kruispunt met de Kouterstraat bij de Houthulstse deelgemeente Merkem. Het bleek te gaan om een waterlek.

Voetpad

“De melding van het lek gebeurde om 10.30 uur”, zegt de Houthulstse burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V – Plus), die de situatie ter plaatse ging bekijken. “De brandweer heeft de plek afgezet en De Watergroep kwam ter plaatse om herstellingswerken uit te voeren. Het waterlek bevindt zich ter hoogte van het voetpad.”

Verlaagde druk

Door het lek was er even hinder voor het verkeer op de Iepersteenweg tussen Ieper en Diksmuide. Er werd ook signalisatie aangebracht om fietsers te waarschuwen. “Buurtbewoners ervaarden een tijdlang een verlaagde druk op hun leidingwater”, aldus Vandromme. “Twee huishoudens hadden helemaal geen water, maar dat zou nog de dag zelf moeten opgelost zijn.” (TP)

The post Waterlek zorgt voor hinder bij Merkem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »