Politieke vete dreigt Polen te verlammen

15:50 De Poolse president Andrzej Duda kiest voor de harde confrontatie met de nieuwe premier Donald Tusk. Hij dreigt zijn veto te stellen tegen de begroting 2024. 

Meer krantenkoppen in België

Slovaakse minister noemt beslissing in zaak Chovanec “schandalig”

De Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken Juraj Blanar noemt de beslissing van de Belgische rechtbank in de zaak rond de dood van de Slowaak Jozef Chovanec “schandalig”. Dat schrijven Slovaakse media nadat in het onderzoek naar de dood van de Slovaak in een politiecel in ons land alle 31 verdachten buiten vervolging zijn gesteld.

Lees meer »

Dorianne Aussems toont zich als ijzersterke bondgenoot in ‘De verraders’: “Tips gekregen van iemand uit vorig seizoen”

MNM-dj Dorianne Aussems (31) waagt zich met ‘De Verraders’ aan haar eerste VTM-programma. De radiostem valt al sinds aflevering één op door haar sterke leiderscapaciteiten. Vanaf de eerste aflevering had ze ook meteen door dat Lotte Vanwezemael een verrader was. “Ik presenteer al enkele jaren ‘Generation M’ en daar doe ik niets anders dan met mensen bezig zijn. Met dat

Lees meer »

Ruime belangstelling voor lijsttrekkersdebat in Ichtegem

Ruim 300 geïnteresseerden kwamen luisteren naar het debat tussen de lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens een eerste ronde mocht elke lijsttrekker een van de speerpunten van zijn of haar partij toelichten, waarna de andere deelnemers hun visie hierover gaven en de startspreker nog even kort kon repliceren. Moderator Koen Neuvroen hield de touwtjes en de timing strak in handen,

Lees meer »

Poperingse wijkschool Kinderland viert zestigjarig bestaan: “Kleuterschooltje met veel speelruimte én warmte”

Kinderland, de wijkschool van het Sint-Franciscusinstituut vierde onlangs zijn zestigste verjaardag. In die zestig jaar passeerden heel wat leerlingen de revue, maar veranderde ook de school en de omgeving.
The post Poperingse wijkschool Kinderland viert zestigjarig bestaan: “Kleuterschooltje met veel speelruimte én warmte” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart (44) redt chauffeur uit brandende Lijnbus: “Een minuut later stond de volledige bus in lichterlaaie”

“Het was een kwestie van de knop omdraaien en handelen op adrenaline”, vertelt overbuurman Bart Bervoets (44) over zijn ingrijpen, al wil hij het zelf geen heldendaad noemen. Samen met een voorbijganger slaagde hij erin om de buschauffeur, die zondag tegen de gevel van een café en restaurant in Ekeren was gereden, op tijd uit de brandende bus te halen.

Lees meer »

Evenepoel en De Plus houden het bij kort trainingsritje in regenachtig Zwitserland, Campenaerts krijgt rust

Kopman Remco Evenepoel mag vandaag op het WK wielrennen de rest van de selectie verwelkomen. Laurens De Plus en Victor Campenaerts zijn al in Zürich, straks arriveren ook Tiesj Benoot, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Maxim Van Gils en Quinten Hermans. Er staat na de lange training van gisteren overigens een rustigere dag op het programma. Volg het allemaal hieronder!

Lees meer »

LIVE. Het derde duel in ‘The Masked Singer’: Dame Blanche versus Eikeltje

In de tweede aflevering van ‘The Masked Singer’ maken zes nieuwe mysterieuze figuren hun opwachting. Dit keer proberen Erik Van Looy, Frances Lefebure, Véronique De Kock en een gastspeurder de geheime identiteiten te ontrafelen. Vorige week moesten we al afscheid nemen van Mister Withlove, maar welk masker valt vanavond af? Volg het in onze liveblog.

Lees meer »

RTBF biedt excuses aan na klachten over transfobie in tv-programma

De Franstalige openbare omroep heeft woensdag excuses aangeboden over een passage in het programma ‘Grand cactus’, dat vorige donderdag werd uitgezonden. Mediaregulator CSA ontving een groot aantal klachten over het “transfobe karakter” en “de stigmatiserende woorden” van de bewuste passage, liet het orgaan maandag weten. Twee dagen later laat de RTBF weten dat de omroep “zijn oprechte spijt” betuigt “aan

Lees meer »

LIVE. Handbiker Hordies ziet Italiaan verder uitlopen: virtueel zilver, of wordt het toch nog goud in z’n laatste race?

Vandaag worden er op het WK wielrennen opnieuw regenboogtruien uitgedeeld. Om 10u starten de vrouwen junioren aan hun wegrit. Een uurtje of vier later is het de beurt aan hun mannelijke collega’s. Handbiker Maxime Hordies gaat in de H1-wegrit dan weer op zoek naar goud, nota bene in zijn laatste race. Komt er een nieuwe Belgische medaille? Volg het allemaal

Lees meer »