“Ons eigen kindje Jezus”: Ouders Damian in de wolken met kerstkindje

Pas zes minuten was kerstdag 2023 bezig toen Damian Degrijse in de Izegemse Sint-Jozefskliniek zijn eerste kreetjes liet horen. “Hij lijkt wel voorbestemd om kerstkindje te worden”, zegt mama Grace Agyekum.

Grace Agyekum (37) en Michael Degrijse (28) uit Ingelmunster zijn in de wolken met de komst van Damian. Precies om 6 minuten na middernacht zag hij het levenslicht in de Izegemse Sint-Jozefskliniek.

“Damian leek wel voorbestemd om een kerstkindje te worden. Hij kon echt niet wachten, zes minuten na middernacht was hij daar”, zegt mama Grace. “Hij is ook enkele weken te vroeg, de bevalling was uitgerekend op 14 januari.” Maar dat vindt de mama totaal geen probleem. “Het is een wolk van een baby. Hij meet 48,5 cm en weegt 3,275 kg. Het is wel allemaal heel vlug gegaan, pas om 23 uur arriveerden we in het ziekenhuis.”

Spontaan zingt Grace ‘All I want for christmas is you’ voor haar kersverse spruit. “Het is echt een wonder op deze dag geboren te zijn. Ik ben christelijk en Kerstmis is voor mij de mooiste dag van het jaar. En nu hebben we ook ons eigen kindje Jezus. Ook mijn schoonmoeder zal heel blij zijn, zij had zo gehoopt op een kerstkindje en ook haar wens gaat nu in vervulling.

Damian is het tweede kindje van Grace. Later komt ook nog broer Nana (5) langs. “Doordat plots de weeën er waren, hebben vrienden hem opgevangen.” Grace is vol lof over de zorgen die ze geniet in de Sint-Jozefskliniek. “Kerstkindjes zijn altijd iets speciaals, ook voor ons is dat leuk”, reageerden de aanwezige personeelsleden.

The post “Ons eigen kindje Jezus”: Ouders Damian in de wolken met kerstkindje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »