Het zit niet mee voor Gilles Van Loo

Gilles Van Loo (15) kent niet zijn leukste veldritcampagne. De Ingelmunsterse nieuweling kreeg in het begin van het seizoen met corona af te rekenen en draagt daarvan nu nog altijd de gevolgen. “Ik reed deze winter nog maar één goeie cross.”

Van Loo behoorde bij de aspiranten tot de betere crossers van zijn generatie. Zo kroonde hij zich twee seizoenen geleden in Varsenare zelfs tot West-Vlaams kampioen. “In die periode eindigde ik zo goed als altijd in de top vijf en kon ik zelfs af en toe een cross winnen wanneer de echte toppers niet aan de start verschenen.”

Geen meter vooruit

Inmiddels is de Ingelmunsternaar van CT Keukens-Buysse aan zijn tweede campagne bij de nieuwelingen bezig. In januari werd hij in Lokeren 20ste op het BK bij de eerstejaars. Dit seizoen behaalde Van Loo al een vierde plaats in Lichtervelde, maar daarbij bleef het. “Dat was mijn eerste en enige goede wedstrijd van deze winter, voor mijn normale doen. De andere wedstrijden waren echt slecht. In het begin van deze veldritwinter kreeg ik met corona af te rekenen en sindsdien raak ik geen meter meer vooruit. Lichtervelde was een uitzondering, maar de week erna in Essen stond ik alweer stil. Enkele dagen later was ik verkouden en had ik een hese stem. Het zit echt niet mee.”

De leerling bouw in het vierde middelbaar van het VTI in Roeselare heeft ook al op andere vlakken een toekomstplan. “Ik wil bij mijn nonkel gaan werken, grondwerken Tony Soenens, want later wil ik ook grondwerker worden en een eigen bedrijf opstarten.” In afwachting daarvan volgt dinsdag het PK veldrijden in Beernem. Vorig jaar werd Van Loo er dertiende. “Ik had in die periode wel last van een verkoudheid, Maar ik ken het parcours dus. Het is een vrij lastige cross.” (TVB)

The post Het zit niet mee voor Gilles Van Loo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Gemeenteplein in Knokke-Heist wordt belevingsplein met veel groen en speelse waterpartijen

In Knokke-Heist is het nieuwe Gemeenteplein voorgesteld aan de omwonenden. Zo’n 200 geïnteresseerden daagden op om de plannen voor de renovatie van ‘de groentemarkt’, zoals het plein in de volksmond wordt genoemd, te bekijken. Verschillende experten van zowel het gemeentebestuur, studiebureau Sweco als het AGSO Knokke-Heist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven over het project.<br

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »