Arbeiders vinden portefeuille die 65 jaar geleden verloren werd in Amerikaanse cinema: “Portaal terug in de tijd”

Een Amerikaanse vrouw verloor eind de jaren ‘50 portemonnee in het Plaza Theatre, de oudste bioscoop en een cultureel monument in Atlanta. Nu, 65 jaar, later is hij teruggevonden. Aannemers ontdekten het stokoude exemplaar tijdens renovatiewerkzaamheden in een verborgen ruimte achter een afgebrokkelde muur in de toiletten. De nabestaanden van de vrouw kunnen hun geluk niet op. “Dit is zo’n geschenk.” 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt vandaag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Ginverkoop voor Cliniclowns

Op zondag 3 november lopen de boezemvrienden Nicolas Delie (38) en Korneel Warlop (40) de New York City-marathon, met 65.000 deelnemers de grootste loopwedstrijd ter wereld. Ze maken deel uit van een 30-koppige Cliniclowns-delegatie en zamelen voor die organisatie geld in door de verkoop van gin.
The post Ginverkoop voor Cliniclowns appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De winningoal op Zwevegem was er een om in te kaderen”: Siegurd Defoirdt zorgt tegen ex-ploeg voor eerste zege FC Marke

FC Marke zorgde vorige zaterdag in eerste provinciale voor de stunt van de dag door het ongeslagen Zwevegem in eigen huis te vloeren. Siegurd Defoirdt gaf zijn ex-ploeg in de slotminuten het genadeschot. “Natuurlijk hebben we daarna een feestje gebouwd. Tenslotte was het onze eerste zege van het seizoen en dan nog op het veld van mijn ex-ploeg”, lacht de

Lees meer »

Hoe aanval op Iraanse kerninstallaties Rusland in conflict dreigt te sleuren: “Moskou staat bij Teheran in het krijt”

Israël zal de Iraanse raketaanval van dinsdagavond wreken. Dan komen de Iraanse nucleaire installaties in het vizier, maar daarbij moet Tel Aviv opletten voor een ‘nieuwe’ speler in het conflict: Rusland. Expert krijgskunde Roger Housen: “Dat Poetin de nodige hand- en spandiensten zal verlenen aan Iran, is buitengewoon verontrustend.”

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

Jager die metaaldetectorist Ken (31) doodschoot, komt voor de rechter: “Hoe kan je een rat verwisselen met een mens?”

De Kempense jager Bernard F. moet zich donderdagochtend voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor het doodschieten van metaaldetectorist Ken Moons (31) op een akker in Rutten (Tongeren). De man dacht naar eigen zeggen dat hij via een nachtkijker op een knaagdier schoot, maar de familie van het slachtoffer blijft achter met veel vragen.

Lees meer »

De Plakkers maakt werk van de toekomst

In het zaalvoetbal is de eerste ploeg van De Plakkers dit seizoen opnieuw in derde nationale actief. De club, onder leiding van Didier De Muynck, werkt ondanks dat men uiteindelijk niet kon promoveren verder aan de toekomst.
The post De Plakkers maakt werk van de toekomst appeared first on KW.be.

Lees meer »