Stroomprijs duikt zondag onder nul, en dat is volgens expert eigenlijk geen goed nieuws

Zondag zal de elektriciteitsprijs van twaalf uur ’s nachts tot twee uur ’s middags negatief zijn. Wie een dynamisch energiecontract heeft, krijgt daardoor geld om stroom te verbruiken. Wat is er aan de hand?

 

Meer krantenkoppen in België

Verjaardagsfeest van honderdjarige Gezinsbond Rekkem is groot succes

De Gezinsbond Rekkem vierde onlangs zijn 100-jarige bestaan met een verjaardagsfeest voor jong en oud. Honderd jaar terug werd de Rekkemse afdeling van de Kroostrijke Gezinnen, nu Gezinsbond Rekkem, opgericht en dat werd stevig gevierd in het Dorpshuis Rekkem. Stad Menen ontving deze gezinsvereniging en haar leden met een glaasje, een hapje, een mooi geschenk
The post Verjaardagsfeest van

Lees meer »

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »

The Starlings scheppen duidelijkheid over bizar detail op hun wenslijst: “Plots kregen we enkel gele M&M’s, dat was raar”

Tom Dice (34) knuffelde met Taylor Swift en haar naam staat nog steeds op zijn gitaar. Als The Starlings knuffelde hij met Kato Callebout (33) eerst een dochter en vervolgens een even kersvers album bij mekaar. Het koppel kijkt ook reikhalzend uit naar de liedjes die ze schreven voor drie Eurosong-kandidaten en ze pakken in dit interview uit met een

Lees meer »

Na beide ouders verliest Hilde Crevits nu ook inwonende schoonpapa Roger (88)

Hilde Crevits en haar familie moeten een nieuwe klap verwerken. Nadat het CD&V-boegbeeld in amper één week tijd afscheid moest nemen van haar mama én papa, is nu ook haar schoonvader Roger overleden. Hij woonde al heel wat jaren mee in de kangoeroewoning van het gezin in Torhout.
The post Na beide ouders verliest Hilde Crevits nu ook inwonende

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Wijk Hemelsbreedte in Sinaai is ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’: “Onze jongste inwoner is vannacht geboren”  

De wijk Hemelsbreedte in Sinaai, bij Sint-Niklaas, is de ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’. Die werd verkozen in een wedstrijd van Radio2 waarin 5 buurten het tegen elkaar opnamen. “Elkaars wc-pot ontstoppen of het samen opnemen tegen de rest van Sinaai tijdens de Volkssportspelen, ze doen het allemaal”, vertellen juryleden Henk Rijckaert en Cath Luyten.

Lees meer »

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »