Rode krabben zijn vertrokken voor jaarlijkse spurt naar de kust

Het Australische eiland Christmas Island maakt zich opnieuw op voor de grote verhuis van miljoenen rode krabben. De dieren verlaten jaarlijks in december het binnenland en trekken naar de kust om te paren.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers

VV Emelgem-Kachtem uit derde provinciale C zag enkele sterkhouders vertrekken of stoppen en ging op zoek naar nieuwe spelers om het seizoen aan te vangen. T1 Geoffrey Barre is tevreden met de nieuwe spelers en de uitstekende voorbereiding.
The post VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ooit was hij de enige man die ze vertrouwde, nu buit hij haar genadeloos uit: Paul Burrell was de butler van prinses Diana

Prinses Diana noemde hem ‘Mijn rots’. Hij maakte na haar dood haar lichaam op en de avond voor haar begrafenis waakte hij over haar kist. Maar sindsdien blijft butler Paul Burrell (66) zijn band met de Queen of Hearts uitmelken. Niet onze woorden, maar die van haar zoon Harry. ‘Story’ reconstrueert het bijzondere verhaal van Diana en haar onafscheidelijke butler,

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca”

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september zetten de nazomerse Corneliusfeesten opnieuw de verkeersvrije Veldegemse dorpskern op stelten. Bars van verenigingen, de venditie en rommelmarkt zijn klassiekers. Stand-upcomedy, een streekbierenbar en kermisworp voor kinderen zijn primeurs voor ‘de kleine kermis.’
The post Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audi sluit Brusselse fabriek tot personeel “bereid is normaal aan de slag te gaan”, misnoegde werknemers verzamelen aan hoofdingang

Audi Brussels blijft gesloten tot het personeel "bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen". Dat zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de autofabriek in Vorst. Volgens de vakbonden zoekt de directie "de directe confrontatie met de werknemers". Een zestigtal medewerkers is intussen samengekomen voor de hoofdingang en blokkeert de Brits Tweedelegerlaan.

Lees meer »