KMI waarschuwt voor code geel aan de kust: rukwinden van meer dan 80 km/u

Het KMI waarschuwt zondag voor rukwinden aan de kust. Tussen 12 uur en 20 uur geldt er code geel.

Het zal vandaag, zondag, over het algemeen krachtig waaien aan de kust (het KMI verwacht 6 Beaufort, red.), met rukwinden van meer dan 80 km/u.

Voor de rest van het land geldt de hele dag code groen.

The post KMI waarschuwt voor code geel aan de kust: rukwinden van meer dan 80 km/u is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 4.000 stuwdammen in VS dreigen te bezwijken

De Verenigde Staten beschikken over zo’n 90.000 stuwdammen, waarvan meer dan 4.000 in een zorgwekkend slechte staat verkeren. De problematiek kwam vorige week weer ter sprake toen een dam in Minnesota bezweek na enkele dagen hevige regenval, waardoor een nabijgelegen huis werd verwoest.

Lees meer »

“Alle camera’s moeten afgedekt worden”: naaktscène van Kit Harington in toneelstuk zorgt voor strenge regels

De regels voor de bezoekers van ‘Slave Play’ in de Londense West End zijn onverbiddellijk. Het is ten strikste verboden om je smartphone boven te halen tijdens het toneelstuk waarin ‘Game of Thrones’-acteur Kit Harington (37) een lange naaktscène heeft. “Ze plakken camera’s van gsm’s af en dreigen met juridische stappen als je toch filmt.”

Lees meer »

Vzw Westrozebeke Koerst organiseert opnieuw drie wedstrijden: “De koers in leven houden”

De vzw Westrozebeke Koerst organiseert eind juli opnieuw zijn wielerdrieluik. De Grote Prijs Raf Jonckheere, een wedstrijd voor elite met en zonder contract en beloften, is de trekpleister van het drieluik. Een wedstrijd voor beroepsrenners organiseren is vooral op financieel gebied niet evident, maar toch slagen de leden van de vzw er in om het financiële plaatje rond te krijgen.<br

Lees meer »

Boek over Metaalbouw Vuylsteke

In juni 1994 viel het doek over het bedrijf Metaalbouw Vuylsteke in Meulebeke. Het eens zo bloeiende metaalbedrijf, dat ooit aan meer dan 350 personen werk verschafte, werd failliet verklaard nadat de overnemers, de familie Schabés, op frauduleuze wijze in drie jaar tijd alle kapitaal van het bedrijf voor andere doeleinden gebruikte. Meteen stonden de nog 320 aanwezige werknemers op

Lees meer »

“Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën

Wie denkt aan immobiliën, denkt meteen aan een enorme papierberg. Van een eerste bezoek tot het vertrek uit een gebouw? Iedere stap komt met tonnen documenten die moeten worden ingevuld. Dankzij een innovatieve software, made-in-Lauwe, kan die rompslomp weldra worden gereduceerd.
The post “Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën appeared first

Lees meer »

“Van Super Valentino Starts tot Voodoo Republic”: Vijverkaffee heeft opnieuw boeiend programma klaar

Na een prachteditie vorig jaar, met tien dagen volle zon, heeft het team van het Vijverkaffee opnieuw enthousiast een vol programma in elkaar gestoken. Voor de negende editie werd gezorgd voor meer muziek én nieuwigheden op de kaart met twee nieuwe bieren en een pizzaoven.
The post “Van Super Valentino Starts tot Voodoo Republic”: Vijverkaffee heeft opnieuw boeiend programma

Lees meer »

Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier is het allemaal begonnen”

In aanloop naar de Olympische Spelen heeft basketster Emma Meesseman een grote muurschildering gekregen in haar thuisstad Ieper. Het werk werd donderdag onthuld op de sporthal van de stad. De Nationale Loterij laat vier kunstwerken maken om Belgische atleten een duwtje in de rug te geven voor de Spelen.
The post Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier

Lees meer »