Huisartsenpraktijk Leeghem opent de deuren

Met Huisartsen Leeghem heeft de gemeente Ledegem een gloednieuwe huisartsenpraktijk. Dirk Callens, al jarenlang huisarts in de gemeente, vormt er samen met zijn zoon Lennert en Lien Gerne het vaste team. “Er dreigde hier een huisartsenarme zone te zijn, maar dat potentieel probleem is nu van de baan.”

Dirk Callens (62) is al sinds 1987 huisarts in Ledegem. “Ik was tot vorige week de jongste huisarts in de gemeente. Ledegem was de voorbije jaren een huisartsenarme zone. Het dreigde echt een probleem te worden”, aldus Dirk die jarenlang werkte vanuit zijn praktijk in de Papestraat. Maar zo ver komt het gelukkig niet. Lennert Callens, de zoon van Dirk, besliste om in de voetsporen van zijn vader te treden.

“Tijdens mijn jeugd speelde ik eigenlijk niet met het idee om huisarts te worden. Ik zag vader jarenlang keihard werken en geraakte meer en meer overtuigd van het feit dat het een erg sociaal en leuk beroep is.”

Vader en zoon beslisten om samen een eigen huisartsenpraktijk op te richten.

Drie huisartsen

“In de Papestraat was er geen mogelijkheid tot uitbreiding. We lieten onze ogen vallen op het voormalige bankgebouw op de Plaats in Ledegem.”

Het voorbije jaar werd de bank verbouwd tot een moderne groepspraktijk. Met Lien Gerne (30) vindt er ook een derde huisarts haar thuis in de praktijk. “Ik werkte als huisarts in Kortrijk, maar zocht naar een dorp waar ik aan de slag kon gaan. De gemoedelijke sfeer in Ledegem spreekt me echt aan.” Dirk, Lennert en Lien worden ook nog omringd door een verpleegkundige.

De huisartsenpraktijk werd officieel geopend, Lien, Dirk en Lennert ontfermden zich vorige week al over de eerste patiënten in de praktijk. “We vullen elkaar goed aan. Zo ben ik bijvoorbeeld gespecialiseerd in sportblessures en weet Lien erg goed hoe ze met kinderen moet omgaan. Pa bouwde tijdens zijn vele jaren als huisarts een vertrouwensband op met heel wat patiënten”, aldus Lennert.

De nieuwe praktijk op de Plaats bestaat uit vijf praktijkruimtes. “Dit is een multidisciplinaire groepspraktijk waar ook nog plaats is voor bijvoorbeeld een diëtiste, eerstelijnspsychologe of een vroedvrouw.” Wie interesse heeft om het team van Huisartsen Leeghem te vervoegen kan contact opnemen.

Meer informatie is te vinden op www.huisartsenleeghem.be.

The post Huisartsenpraktijk Leeghem opent de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie

Met een straatfeest hebben de buren uit de Azaleastraat in Ardooie de zomermaanden feestelijk afgesloten. Naar buurtbewoner Donald Debel met uiterste precisie uitrekende, telt deze kortste, maar daarom niet de minst levendige straat van de Bloemenwijk 24 bewoners.
The post Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun

In het Zuid-Amerikaanse Costa Rica is Luca Van Peteghem (27) uit Ruddervoorde wereldkampioen obstakelrun geworden in de ‘short course’ en in de ‘long course’. Daarmee bevestigt hij zijn Europese tweede plaats en zijn vier Belgische titels.
The post Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Vader onder invloed (32) riskeert één jaar cel nadat hij moeder rammeling geeft voor ogen van zoontje

Een 32-jarige man uit Diksmuide riskeert een celstraf van één jaar, eventueel met uitstel onder voorwaarden, nadat hij zijn intussen ex-vriendin een stevige rammeling gaf op straat. Dat gebeurde voor de ogen van hun zoontje, die op de achterbank van de wagen zat. Een getuige belde de politie waarna K.F. ingerekend werd.
The post Vader onder invloed (32) riskeert

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »

Personeel Brouwerij De Brabandere verrast zaakvoerder met ludieke actie: “Hier werken is een passie”

Brouwerij De Brabandere viert op 5 september haar 130-jarig bestaan, dus een cadeautje voor de familie De Brabandere was volgens het personeel wel op zijn plaats. Als alternatief voor het traditionele kaartje of een bos bloemen, kozen ze echter voor bedankingsaffiches in bushokjes, op ronde punten en andere drukbezette plaatsen waar zaakvoerder Albert De Brabandere langskomt.
The post Personeel

Lees meer »