Heemkring Oostkamp en CVO brengen handelszaken in beeld

Heemkring Oostkamp (HKO) en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Miras slaan de handen in elkaar voor hun project rond de Oostkampse handelszaken in de twintigste eeuw.

Samen met de zowat 50 cursisten en docenten fotografie van CVO Miras willen ze het komende jaar het Oostkampse handelsapparaat in beeld brengen. De cursisten trekken de straat op en maken foto’s van de handelszaken en de mensen die er werken. Deze foto’s zullen getoond worden in een nog verder uit te werken publieksactiviteit in het voorjaar van 2025. Dit vormt een mooie aanvulling op het HKO-project Oostkampse handelszaken in de 20ste eeuw. Daarbij is een belangrijke vaststelling naar boven gekomen dat er weinig ondernemers en families zijn die foto’s hebben van hun handelszaken van weleer. Voor dit project werken de HKO en CVO Miras samen met zowel Unizo Oostkamp als Shopping Oostkamp. Beide handelsorganisaties verenigen immers heel wat Oostkampse ondernemers.

“We vinden het fantastisch dat we voor dit deelproject binnen ons grote project rond de Oostkampse handelszaken kunnen samenwerken met CVO Miras. We hebben gezien tot welke mooie resultaten ze vorig schooljaar in Nieuwenhove gekomen zijn en kijken dus al uit naar het publieksmoment. We zijn ook blij dat Unizo en Shopping hier mee hun schouders onderzetten”, weet Sebastian Vande Ginste te vertellen. Ook de leerkrachten van het fotografieteam CVO Miras staan te popelen om de cursisten te begeleiden bij het treffend fotograferen van de ambachtslieden, handelaars en verhalen van de Oostkampse handelsgemeenschap. De cursisten zullen niet alleen foto’s maken, ze zullen verhalen vertellen, het kloppend hart van Oostkamp proberen vastleggen en zo een brug slaan tussen het heden en het verleden.

Opleiding

Meer info over de fotografieopleiding vind je op www.miras.be. Op www.heemkringoostkamp.be en de HKO-Facebookpagina vind je meer informatie over de werking van HKO. Je kan hiervoor ook terecht bij HKO-projectcoördinator Sebastian Vande Ginste: [email protected]. (GST)

The post Heemkring Oostkamp en CVO brengen handelszaken in beeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »