De Warmste Week sluit hartverwarmend mooie editie af in schoonheid: 8.790.633 euro opgehaald!

Het zit erop! De Warmste Week in Brugge, dat de afgelopen week duizenden mensen lokte naar ‘t Zand, zamelde maar liefst 8.790.633 euro in voor hun thema ‘Opgroeien zonder zorgen.’

Wat een week was dat in Brugge! De muzikale solidariteitsactie waarbij radiozenders MNM en Studio Brussel de handen in elkaar sloegen kende een vlammende start vorige maandag. De eerste avond mochten ze op ‘t Zand onder meer Pommelien en Bazart verwelkomen, die meteen meer dan 15.000 mensen lokten. De politie en veiligheidsdiensten hielden alles scherp in de gaten, en dat wierp zijn vruchten af. Het aantal incidenten werd tot een minimum herleid.

Avond na avond werd het kot (gelukkig figuurlijk) afgebroken. © Jokko

Ook dag twee was een voltreffer. Zelfs de regen kon de pret niet bederven voor de optredens van onder meer Camille en Clouseau. Maar liefst 22.000 bezoekers waren van de partij. En ook de derde avond, dat met Brihang, ‘t Hof van Commerce en Het Zesde Metaal een straffe West-Vlaamse affiche mocht noteren, was een schot in de roos. Daarbij was er ook een glansrol weggelegd voor de doventolken, alsook voor de jonge Warre, die mee het podium op mocht met Brihang.

De sterren van de afgelopen week: radiopresentatoren Sander Gilis, Sam De Bruyn, Robin Keyaert en Eva De Roo. © Jokko

Maar uiteraard werden er heel wat acties op poten gezet, waarbij je hier al een aantal hartverwarmende verhalen kan lezen. En dat wierp zijn vruchten af. Maar liefst 8.790.633 euro werd er ingezameld. Dat is 3,5 miljoen meer dan vorig jaar. Het hoeft geen betoog dat de presentatoren en de organisatie laaiend enthousiast waren.

The post De Warmste Week sluit hartverwarmend mooie editie af in schoonheid: 8.790.633 euro opgehaald! is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

André Ledaine gehuldigd als verdienstelijke inwoner 2024

Het feestcomité Westerkwartier-Vlaams Plein riep André Ledaine uit tot meest verdienstelijke inwoner van de wijk. De laureaat voor 2024 baat langs de Nieuwpoortsesteenweg de bekende elektrowinkel uit. Hij draagt het Feestcomité al twee decennia een warm hart toe. Winnaar André Ledaine wordt op de foto omringd door diens echtgenote Claudine Dekeyzer, Martine Sys, Tamara Derous
The post André Ledaine

Lees meer »

De destructie van orkaan Helene

Orkaan Helene trok eind vorige week een verwoestend spoor doorheen de zuidwestelijke staten van de VS. Via Florida ging het helemaal tot Tennessee, een traject van meer dan 900 kilometer. De storm, bestempeld als “a true multi-state event”, kostte intussen aan meer dan 100 mensen het leven.

Lees meer »

Lore Walrop uit Heule is misdienaar tijdens viering in Koning Boudewijnstadion: “Stond op 10 centimeter van de paus”

Lore Warlop (25) uit Heule was vanmorgen een van de misdienaars bij de eucharistieviering van Paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion. Lore is al jaren misdienaar in Heule, bij Kortrijk. Vanmorgen was ze verantwoordelijk voor de wierook. Daardoor mocht ze vlak bij de paus staan. "Ik heb er enorm van genoten, dit is sowieso een van mijn hoogtepunten als misdienaar."

Lees meer »

Collega deelt foto van journalist Robin Ramaekers en cameraman van avond voor brutale aanval: “Aangevallen op minder dan 500 meter van hotel”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed. Collega Rudi Vranckx deelde op X een steunbetuiging: “Foto

Lees meer »

Drie goede doelen genieten mee van opbrengst van Doggy Splash Day

Op zondag 22 september vond de zesde editie van Doggy Splash Day in het Izegemse openluchtzwembad plaats. De ruime belangstelling, ruim 800 baasjes en 350 honden, leverde een mooie duit op. “Daardoor konden we ook een derde goed doel een cheque van 750 euro schenken”, klinkt het bij Louise De Smet. De twee andere goede doelen kregen elk 1.500 euro.<br

Lees meer »

Twintiger veroordeeld voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje: “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kwam hem vandaag op een straf te staan.
The post Twintiger veroordeeld voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje: “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met Den Brillenman uniek initiatief uit

Oxfam Tweedehands Brugge biedt voortaan in samenwerking met Den Brillenman betaalbare tweedehandsbrillen aan. Oxfamklanten kunnen vanaf 60 euro een bril met aangepaste glazen uitkiezen. “Met mijn vzw Eyes for the World wil ik wereldwijd kansarme mensen aan een betaalbare bril helpen”, zegt ‘Brillenman’ Koen Van Pottelbergh.
The post “We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met

Lees meer »