De Ronde Tafel 24 serveert op kerstavond 880 maaltijden aan Vierde Wereld Kortrijk

Op 23 december hebben leden van de serviceclub Ronde Tafel 24 Kortrijk samen met 27 vrijwilligers en enkele professionele koks van Syntra West 880 kerstmaaltijden bereid voor sociale hulpgroepen en -projecten en hulpbehoevenden in het Kortrijkse. De maaltijden worden op 24 december, kerstavond, verdeeld.

Op kerstavond komt traditioneel de familie samen om lekker te tafelen. Verschillende mensen onder ons moeten het met heel wat minder stellen. Daarom nemen de leden van de Ronde Tafel 24 Kortrijk reeds meer dan vijftien jaar de bereiding en verdeling van 850-900 kerstmaaltijden voor de Vierde Wereld en omgeving op zich.

“De Ronde Tafel wil de meest hulpbehoevenden in deze periode wat positiefs brengen”

Op 23 december startten de tafelaars, met de hulp van een aantal professionele koks, reeds in de vroege uurtjes met het bereiden van de maaltijden. De verdeling naar verschillende sociale hulpgroepen en projecten in het Kortrijkse, alsook de bedeling naar de meest hulpbehoevenden gebeurt door de leden van de Ronde Tafel Kortrijk op 24 december.

“Het is een project waarbij de leden van de Ronde Tafel ook de meest hulpbehoevenden in deze periode wat positiefs willen brengen”, aldus Tom De Niel, voorzitter van het Kerstmaaltijdencomité van de Ronde Tafel. “Dit uitgebreide project is slechts te realiseren met de hulp van alle tafelaars en uiteraard de hulp van chef Chris Alleman, zelf lesgever in de kook- en traiteurtechnieken aan Syntra, en zijn talrijke leerlingen die de tafelaars op de kookdagen bijstaan. Dit project is slecht mogelijk met de sponsoring van de verschillende ingrediënten voor het bereiden van de maaltijden, en uiteraard door de medewerking van Syntra West, waar we de keukens kunnen gebruiken. Langs deze weg willen wij de verschillende sponsors bedanken voor de steun en bijdrage aan het project. Mede dankzij hen zijn de kerstmaaltijden uitgegroeid tot een ongekend succes.”

3-gangen menu

Een menu wordt voor iedere hulpbehoevende samengesteld uit een voor- en hoofdgerecht en dessert. Het voorgerecht bestaat uit een stukje paté met veenbessenconfituur, het hoofdgerecht zijn kipfiletreepjes in een romige getomateerde Italiaanse saus, een mix van wintergroenten en gebakken Parijse aardappeltjes. Het nagerecht is een stukjes chocoladecakes van Petit Mélo.

“Sponsoring van ingrediënten en logistiek zijn voor de Ronde Tafel 24 een enorme steun. De producten die aangekocht dienen te worden, kosten de clubkas geld. Dit geld wordt gehaald uit een gala-avond. Dit jaar werd quasi alles gesponsord door verschillende bedrijven: groentjes en aardappelen werden gesponsord door d’Arta, chocolade door Vandenbulcke Chocolatier en paté van Paté De Beauvoorder. Met het ingezamelde geld van het fundraiser evenement worden nog een aantal andere, lokale projecten gesteund.”

De Ronde Tafel Kortrijk

De Ronde Tafel Kortrijk is een lokale serviceclub die zich inzet voor het ondersteunen van gemeenschapsinitiatieven en het creëren van positieve verandering in de regio. De club bestaat uit betrokken personen die hun tijd en middelen inzetten om een blijvende impact te maken in Kortrijk en omgeving.

The post De Ronde Tafel 24 serveert op kerstavond 880 maaltijden aan Vierde Wereld Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »