Wijkpolitie heeft oud-vredegerecht verlaten

De Torhoutse wijkpolitie, die jarenlang zijn onderkomen in het oud-vredegerecht (foto) op het Conscienceplein heeft gehad, heeft het gebouw zopas verlaten en is naar de nieuwbouw van de politiezone Kouter verhuisd aan de Ambachtstraat.

Vanaf nu zijn de manschappen daar bereikbaar en kan de bevolking er terecht. De kans is heel groot dat het oud-vredegerecht, dat eigendom van de stad is, weer écht vredegerecht zal worden. Mathieu Michel, de staatssecretaris van de Regie der Gebouwen, is het ermee eens om het complex met de federale overheid aan te kopen om er het vredegerecht opnieuw in onder te brengen. De prijs zou rond het miljoen euro schommelen. Nu bevindt het vredegerecht zich nog altijd in het pand naast het postkantoor. (foto JS)

The post Wijkpolitie heeft oud-vredegerecht verlaten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »