Viertal van cvo Miras Ieper organiseert actie voor De Warmste Week

Op zaterdag 23 december staat een groepje van vier personen van volwassenonderwijs cvo Miras Ieper op de parking van Eurospar aan de Meenseweg in Ieper. Zij verkopen zelfgemaakte cupcakes en warme chocolademelk ten voordele van De Lovie in Poperinge.

Barbara Schmitt en Melanie Vanoverschelde volgen ICT en administratie aan cvo Miras, Vanessa Delrue wil er haar diploma secundair onderwijs halen en Renzy Planchon wil computeroperator worden. “Als ik mijn diploma haal, wil ik een job in de administratie zoeken en op een of andere manier mensen helpen”, vertelt Vanessa. Melanie gaat voor pastoraal medewerker en Renzy ambieert een taak in de computerwereld. “De school gaf ons de opdracht om vanuit de module organisatie en samenwerking een actie te organiseren”, vertelt Barbara.

“Wij kozen ervoor om in het kader van De Warmste Week cupcakes en warme chocomelk te verkopen en de opbrengst te schenken aan De Lovie in Poperinge. In deze tijd van het jaar willen wij graag een lichtpuntje brengen in het leven van hen die het minder hebben. Daarom hebben wij besloten om de handen ineen te slaan en een actie op te zetten voor De Warmste Week. Wij moeten zeker de directie van Eurospar Ieper bedanken die ons een hele dag lang, van 6.30 tot 19 uur, toestemming geeft om ons tentje op hun parking op te slaan.”

Heel wat respons

“Gisteren hebben we een hele dag lang in de keuken gestaan om 500 cupcakes en heel wat chocomelk te bereiden”, aldus Vanessa en Melanie. “Het is de moeite geweest want de respons die we krijgen is groot. We staan hier tot vanavond tenzij alles eerder is uitverkocht. Onze actie staat alleszins in het teken van solidariteit en het verspreiden van warmte in de breedste zin van het woord. Nog voor we begonnen te verkopen kregen we al positieve reacties via berichten op onze aankondiging op Facebook. Ook hier vindt het merendeel van de klanten dit een fantastisch initiatief.”

Ieperling Geert Lahoutte is het initiatief zeer genegen. “Ik steun graag lokale zaken en houd van de gezelligheid die het dubbel zo leuk maakt. De Warmste Week is een fantastisch initiatief dat goede doelen ondersteunt en mensen samenbrengt in een sfeer van liefdadigheid en gemeenschapszin. Kleine acties kunnen een groot verschil maken voor zij die het nodig hebben.” (EG)

The post Viertal van cvo Miras Ieper organiseert actie voor De Warmste Week is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog 2 van de 650 zetels

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die vandaag maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel maandag twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »