Thor De Baene: “Na BK focus op wegwedstrijden”

Dinsdag staat Thor De Baene aan de start van het West-Vlaams kampioenschap veldrijden in Beernem. Met al twee overwinningen op de teller mag hij gerust als een van de kanshebbers beschouwd worden. Hij zal het veldritseizoen evenwel niet volledig uitdoen om eerder aan het wegseizoen te kunnen beginnen.

Twee weken geleden boekte Thor zijn tweede overwinning van het seizoen in Lichtervelde, eerder was hij al de sterkste in Maldegem. Als we er ook zeges bij de LRC bij tellen, staat de teller zelfs al op vijf. “Ik was nochtans niet zo goed gestart in Lichtervelde, maar ik kon wel vlot opschuiven richting de kop. Ik kwam met Zeno Durie aan de leiding van de wedstrijd en we hebben een hele tijd samen de cross gedomineerd. In de slotfase probeerde Zeno nog weg te rijden, maar ik bleef druk zetten, kon hem terug inhalen en zelfs met een kleine voorsprong binnenkomen. Het deed echt wel deugd weer te winnen”, aldus de tweedejaarsjunior van Gaverzicht-Be Okay-Van Mossel.

Technisch parcours

Op tweede kerstdag staat voor de juniores het West-Vlaams kampioenschap op het programma in Beernem. Daarna verschijnt de Ingooigemnaar nog aan de start in de Azencross in Loenhout, in Gullegem en – om zijn veldritseizoen af te sluiten – het BK in Meulebeke. “Voor de titel gaan zou wel heel ambitieus zijn van mij, ik denk dat top 15 of top 20 realistischer is. Het parcours ligt me wel, het is heel technisch en daarop kan ik echt wel goed uit de voeten. Dat het een kampioenschap is, motiveert nog wat extra.” Anders dan de vorige jaren zal het Belgisch kampioenschap zijn laatste wedstrijd van het veldritseizoen worden, Thor wil immers ook een mooi wegseizoen rijden en de traditionele seizoensstart eind februari meemaken. “Als ik na het BK twee weken rust neem en daarna op stage ga, dan zal het wegseizoen er toch al direct zijn. Deze zomer wil ik mezelf echt wel ontdekken in de wegwedstrijden, die afgelopen seizoen ook al behoorlijk goed gingen.”

“Ik ben er immers nog niet uit of ik volgend seizoen ook nog ga crossen, dan word ik immers belofte en moet je meestal samen rijden met de profs. Mooie uitslagen zitten er dan wellicht niet direct in, dus dan vraag ik me af of ik het niet eerder op de weg moet zoeken. Ik ben sowieso van plan om aanvallend te koersen, dat is me dit jaar in Moorsele heel goed bevallen, ik werd er tiende. En als het dan nog tegenslaat, dan heb je je tenminste echt geamuseerd én je wordt er sterker van”, aldus de zesdejaarsleerling ouderen- en kinderzorg van Sint-Vincentius in Anzegem. (RRK)

The post Thor De Baene: “Na BK focus op wegwedstrijden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de kaskoe van de koers? “Zowat elke euro wordt nog altijd geïnvesteerd”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »