Siebe Thevelein (19) start Huisruimer op: “Ik haal huizen leeg en geef inboedels een tweede leven”

Siebe Thevelein (19) startte in september met Huisruimer, een bedrijf waar je terecht kan voor het ruimen van woningen en de aankoop van inboedels.

Siebe nam Huisruimer over van de vorige eigenaar. “Die ruimde woningen, maar was ook actief in de antieksector”, vertelt hij. “Ik werkte al een drietal jaar bij hem als jobstudent. Toen hij besloot zich enkel nog toe te spitsen op antiek, heb ik het ruimgedeelte van hem overgenomen. Ik koos Huisruimer als naam voor mijn zaak omdat die vlag volledig de lading dekt.”

circulair werken

Huisruimer staat in voor de aankoop van volledige inboedels en het leegmaken van woningen, loodsen, zolders, kelders, garages, bergingen, tuinhuizen,… “We halen zonder probleem ook compleet vervuilde huizen leeg”, vertelt Siebe. “Nadat mensen ons gecontacteerd hebben, komen we ter plaatse en bekijken we hoeveel verkoopbaar materiaal er staat en hoeveel materiaal we moeten afvoeren. Aan de hand daarvan doen we een voorstel. Er zijn daarbij drie mogelijke situaties. Een eerste situatie bestaat er uit dat er meer verkoopbare spullen dan afval zijn. Wij betalen dan voor de inboedel. In een tweede situatie zijn de hoeveelheid verkoopbare stukken en afval ongeveer gelijk. We ontruimen de woning dan gratis. De verkoop van de bruikbare stukken dekt onze ontruimingskost. Een laatste situatie is dat er meer afval dan verkoopbare stukken is. We maken dan vooraf een gedetailleerde offerte op van hoeveel de ontruiming kost.” Huisruimer werkt ook heel milieubewust, benadrukt Siebe. “Verkoopbare spullen geven we immers een tweede leven. Afval wordt door ons selectief gesorteerd en afgevoerd. Op die manier wordt zo veel mogelijk gerecycleerd en dragen we bij tot een circulaire economie.” Siebe werkt momenteel met een vijftal jobstudenten. “Ik wil Huisruimer laten groeien zodat er in de toekomst eventueel met vast personeel kan gewerkt worden.”

Huisruimer bevindt zich aan de Provinciebaan 44 in Westrozebeke en is elke woensdag en vrijdag open van 14 tot 18 uur. Meer info via www.huisruimer.be, via [email protected] of via 0492 39 12 25. (Carl Bruneel)

The post Siebe Thevelein (19) start Huisruimer op: “Ik haal huizen leeg en geef inboedels een tweede leven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »