Lilly (10) uit Nieuwpoort is Vlaanderens jongste radiopresentator

Lilly Creël uit Nieuwpoort is pas 10 geworden maar presenteert nu al wekelijks een programma op PINK.

Hoe werd de getuige meid radiopresentator? “Op mijn tiende verjaardag kreeg ik de kans om wekelijks een programma te presenteren op PINK, de eerste vrouwenzender in Vlaanderen. Het programma, genaamd PINK Kids, wordt elke woensdag tussen 14 en 16 uur uitgezonden. Mijn vader, Lennart Creël, is zelf ook een ervaren radiopresentator, bekend van nationale talkradio Business AM en andere radiostations zoals HitFM, ClubFM en BNL.”

“Hierdoor ben ik al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met radio maken en zijn de radiostudio’s voor mij heel vertrouwd. Leuk weetje: vlak na mijn geboorte heeft mijn vader het wereldrecord radio maken verbroken voor Make-A-Wish Vlaanderen. Met PINK Kids en andere jonge talenten nemen we nu wekelijks de radiozender over voor twee uur”, vertelt Lilly.

Enthousiast

Vader Lennart onthult dat Lilly niet echt een specifiek voorbeeld heeft om naar op te kijken. Opvallend genoeg lijkt de generatie van Lilly weinig interesse te tonen in het medium radio. Lilly loopt school aan Stella Maris in Nieuwpoort. Momenteel is de school nog altijd het belangrijkst. Geïntrigeerd door Lilly’s muzikale voorkeuren, vertelt Lennart dat ze een voorliefde heeft voor artiesten als Camillie, Pommelien Thijs en Meteor. Haar smaak strekt zich echter uit tot de hedendaagse muziekscene, die ze niet alleen ontdekt op de radio, maar ook via platforms als YouTube en andere onlinekanalen.

Lennart vraagt zich af of Lilly’s radiodebuut zo leuk is als ze had gehoopt. Hij benadrukt dat zijn dochter zonder specifieke verwachtingen aan dit avontuur begon. Desondanks groeide haar enthousiasme geleidelijk en kijkt ze nu met opwinding uit naar elke uitzending, vastbesloten om haar stempel te drukken op de wereld van de radio. “Ik ben zo enthousiast en dankbaar voor deze kans”, zegt Lilly.

Je kunt naar PINK Kids luisteren op PINK, Vlaanderens eerste all women-radiostation, via pinkradio.be, FM, DAB+, radioplayer en de PINK App. (PG)

The post Lilly (10) uit Nieuwpoort is Vlaanderens jongste radiopresentator is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »