Inwoners spoelen hinder van werken weg tijdens receptie in Zwevegem: “Nat en koud weer stak stokken in de wielen”

Het gemeentebestuur nodigde de inwoners en omwonenden van de Kortrijkstraat en de Avelgemstraat uit op een drink. Hiermee werd het einde gevierd van de hinder die ze ondervonden tijdens de werken die er plaatsvonden.

Schepen Dirk Desmet (CD&V) die het dossier begin dit jaar erfde, gaf kort informatie over de reden waarom alles ‘iets’ langer duurde dan voorzien.

“De eerste drie maanden van dit jaar viel er heel wat regen waardoor de werf herschapen werd in een modderpoel en werken geregeld onmogelijk bleek. Ook in de eindfase stak het weer stokken in de wielen met enerzijds opnieuw veel regen en anderzijds uitzonderlijk vroeg lage temperaturen. De aannemer heeft zich moeten richten op de paar mooie dagen die er waren om met man en macht de grond- en bovenlaag van het asfalt te kunnen gieten en de wegmarkeringen aan te brengen.”

Overleg

Maar het was niet allemaal kommer en kwel. “Toen ik begin dit jaar de technische dossiers overnam van mijn voorganger, was het dossier Kortrijkstraat-Avelgemstraat al vergevorderd en diende er kort daarna gemeld te worden dat het knooppunt aan de kerk volledig dicht moest. Alvorens deze nieuwe fase op te starten werd overleg gepleegd met de handelaars uit de buurt. Niettegenstaande het dossier al in uitvoering was, konden toch nog twee van hun verwachtingen ingelost worden.”

“Parkeren blijft aan twee kanten mogelijk in Avelgemstraat” -Schepen Dirk De Smet

“Zo is de mogelijkheid gebleven om te draaien aan de Kasteelstraat en zijn de voorziene parkeerplaatsen in de Avelgemstraat deels aan de ene kant en deels aan de andere zijde in plaats van alles aan één kant.”

De zowat 100 aanwezigen waren hoofdzakelijk positief over de uitvoering. Toch hoorden we van sommigen opmerkingen over de versmalling aan de Stenen Molen en het moeilijk opdraaien van de Avelgemstraat naar de Otegemstraat. Ook de kleine wegver-smallingen, onder meer aan de Bekaertstraat, worden als hinderlijk ervaren.

De receptie had plaats in de Stenen Molen en was voor velen de ideale gelegenheid om die eens van binnenin te zien.

The post Inwoners spoelen hinder van werken weg tijdens receptie in Zwevegem: “Nat en koud weer stak stokken in de wielen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De wildgroei van Natuurpunt: hoe een natuurorganisatie dé machtige grootgrondbezitter van Vlaanderen werd

Ze spant rechtszaken aan tegen de bouw van fietsersbruggen, ze sluit stilzwijgend deals in het Oosterweeldossier en door een eindeloze rij aankopen is ze dé private grootgrondbezitter van Vlaanderen. Maar ze zit ook zo ingewikkeld in elkaar dat de Vlaamse overheid haar subsidies tegen het licht wil houden. Wie of wat is Natuurpunt, en hoe is ze zo groot en

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Shooters wordt ‘Sfeer- & poolcafé d’Elice’: “Er komt een lounge, open podium en zelfs een mancave”

Elice Puype (36) uit Lauwe neemt vanaf 1 juli Shooters aan de Oude-Vestingsstraat over. Op 20 juli volgt het afscheidsfeestje ‘Fin de Shooters’ om op 18 augustus met nieuwe naam en vernieuwd concept de deuren te openen van Sfeer- & poolcafé d’Elice. “De sfeer wordt huiselijker. Het kantinegevoel moet eruit en de sfeer erin.”
The post Shooters wordt ‘Sfeer-

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »