Heraanleg fietspad van Ieper tot Geluwe start begin volgend jaar in Ieper

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het fietspad langs de Meenseweg (N8) in Ieper, de Menenstraat in Zonnebeke en langs de Grote Ieperbaan (N8) in Geluwe. De werken verlopen in fases en vinden een aanvang op 8 januari in Ieper.

Het fietspad wordt vernieuwd van aan de rotonde met de Zuiderring (N37) in Ieper tot aan de bebouwde kom van Geluwe, in Wervik, over een afstand van zo’n 11 kilometer. De bedoeling is het betonnen fietspad aan beide zijden van de weg te vervangen door een fietspad in asfalt. Het fietspad wordt 2 meter breed.

Eenrichtingsverkeer

De werken vinden plaats in twee zones tussen Ieper en Geluwe. In zone 1 worden de werken uitgevoerd op de Ieperstraat, tussen de bebouwde kom van Geluwe en de bebouwde kom van Geluveld. In zone 2 wordt gewerkt van de Menenstraat (N8) aan de kruising met de Neerstraat tot aan de Meenseweg (N8), de rotonde met de Zuiderring. Vanaf 8 januari worden de fietspaden heraangelegd op de Meenseweg (N8), tussen de Zuiderring en de gemeentegrens Geluveld.

Tijdens deze werken zal éénrichtingsverkeer worden toegepast, met verplichte rijrichting van Zuiderring naar Geluveld toe voor gemotoriseerd verkeer. Voor de andere rijrichting wordt een omleiding voorzien via de A19. Fietsers blijven in beide rijrichtingen toegelaten. De fietspaden in de bebouwde kom van Geluveld, in Zonnebeke, worden niet vernieuwd. Deze fietspaden zijn nog in goede staat en werden recenter aangelegd. Volgens de huidige planning zullen de werken aan de fietspaden een jaar duren.

The post Heraanleg fietspad van Ieper tot Geluwe start begin volgend jaar in Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »